Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Július 06. 08:09, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Elítélték a motorossal ütköző gondatlan sofőrt

Elítélték a motorossal ütköző gondatlan sofőrt

A baleset Tokodaltárón történt még 2018 őszén, a motorosnak kisfokú maradandó fogyatékossága keletkezett.

A vádirat szerint a férfi 2018. október 31-én reggel Tokodaltáró területén a kocsijával a forgalomirányító fényjelző készülék szabad jelzése mellett a József Attila utcáról a Tárna utcába kívánt balra kanyarodni, de közben nem adott elsőbbséget a vele szemben a motorjával a József Attila úton Tát irányából Dorog felé a forgalomirányító fényjelző készülék szabad jelzése mellett szabályosan közlekedő sértettnek – közölte az ügyészség.

Hozzátéve, hogy a motoros a gyanúsított által vezetett járművel való ütközést nem tudta elkerülni, az ütközés után pedig az úttest mellett lévő járdára zuhant.

A motorpáros a baleset során nyolc napon túl gyógyuló jobb oldali térdkalácscsont törést és bal oldali bordatörést. A sértettnek a jobb térdízület kisfokú mozgáskorlátozottságával járó maradandó fogyatékossága keletkezett.

Az ügyészség elutasította a sértett és a vádlott közvetítői eljárás elrendelésére tett indítványait, mert büntetőeljárás lefolytatása nem volt mellőzhető. Ezt követően benyújtott vádiratban az ügyészség indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre, és végleges hatályú járművezetéstől eltiltásra ítélje, mert a vádlott járművezetésre alkalmatlan állapotban van.

A bíróság 2020. június 3. napján előkészítő ülést tartott, amelyen a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a férfi beismerő vallomását elfogadta, ezt követően ítéletet hozott.

Az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat 1 év 3 hó, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre és végleges hatályú járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A kihirdetett ítéletet az ügyész, a vádlott is tudomásul vette, így az jogerőssé vált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.