Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Október 03. 13:27, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Elítélték a tetőt megbontó betörőket

Elítélték a tetőt megbontó betörőket

Többszörösen visszaeső férfire és társára szabtak ki büntetést a minap.

Az Esztergomi Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot két táti férfival szemben, akik a tető bontásával jutottak be egy tokodi hétvégi házba, és onnan élelmiszert és háztartási használati tárgyakat loptak – közölte a megyei ügyészség.

Kifejtve, hogy a két férfi 2018. szeptember 3-áán együtt italozott, majd egyikük kocsijával Tokodra mentek, ahol az elsőrendű vádlott egy pincével rendelkezett. A vádlottak elhatározták, hogy bejutnak egy pincébe és onnan értéket lopnak. Az elhatározásnak megfelelően a vádlottak egy hétvégi házba hatoltak be oly módon, hogy a másodrendű vádlott a tetőn lévő több cserepet elmozdított, a cserép alatt lévő tetőfóliát feltépte, majd a lécek között az épületbe bemászott, és belülről a bejárati ajtót belülről kinyitva az épületbe beengedte társát.

A vádlottak az épületben 237 104 forint értékben vettek magukhoz élelmiszert, háztartási használati tárgyakat, amelyeket járművel szállítottak el a helyszínről.
A lopás során okozott kárból 93 423 forint megtérült azáltal, hogy a nyomozó hatóság a lopott tárgyak egy részét, köztük egy hűtőszekrényt, az elsőrendű vádlottól lefoglalt.

Az ügyészség a vádirat ismertetésekor indítványt terjesztett elő a büntetés mértékére arra az esetre, ha a vádlottak a bűncselekmény elkövetését beismerik az előkészítő ülésen.

A vádlottak az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerték, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról, ezért a bíróság az ügyészség indítványával egyezően a többszörös visszaeső férfit 1 év 10 hó börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra, míg a társát 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Ezen túlmenően a bíróság kötelezte az elkövetőket, hogy a meg nem térült kárt a sértettnek térítsék meg.

Az ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált, mert azt az ügyész, és a vádlottak is tudomásul vették.

Fotók: police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.