Városlista
2020. szeptember 18, péntek - Diána

Hírek

2020. Július 29. 10:04, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Elítélték azt az asszonyt, akinek gondatlansága miatt halt meg az apósa

Elítélték azt az asszonyt, akinek gondatlansága miatt halt meg az apósa

A Győri Ítélőtábla a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádirata alapján megismételt, másodfokú eljárásban gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt mondta ki bűnösnek azt a 43 éves lábatlani nőt,

aki nem gondoskodott az apósáról, melynek következtében a sértett meghalt – közölte az ügyészség.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészég nyújtott be vádiratot a nővel szemben, aki 2016. január 26-án a 81 éves beteg, önmagát ellátni nem képes, mentálisan sérült apósának a felügyeletéről nem gondoskodott. Amíg ő aludt a sértett a kulcsra nem zárt házból egy pulóverben kiment a kertbe, elesett, majd annyira átfagyott, hogy a kórházban életét vesztette.

A Tatabányai Törvényszék a vádlottat felmentette, mely döntését a Győri Ítélőtábla helyben hagyta azzal a lényegi indokolással, hogy a vádlottnak nem volt jogszabályból, szerződésből eredő kötelessége gondozni a vádlottat, ezen túlmenően minden tőle telhetőt megtett, azt pedig előre nem láthatta, hogy a sértett kimegy a házból és ott elesik, majd pedig megfagy. Az ügyészség felülvizsgálati indítványára a Kúria a Győri Ítélőtábla határozatát hatályon kívül helyezte és új másodfokú eljárás lefolytatására utasította.

A megismételt eljárás eredményeképpen az ügyészség indítványának megfelelően a Győri Ítélőtábla gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt bűnösnek mondta ki a vádlottat tekintettel arra, hogy a vádlott a fennálló gondossági kötelezettségét megszegte, amikor nem zárta be a bejárati ajtót mielőtt aludni tért, cselekménye következményét pedig azért nem láthatta előre, mert a tőle elvárható figyelmet elmulasztotta, a sértett testi épségének védelme érdekében nem tett és nem is akart semmit tenni.

Ezért a magatartásáért a bíróság a vádlottat kettő év időtartamra próbára bocsátotta, enyhítő körülményként vette figyelembe a javára, hogy a vádlott büntetlen előéletű, két kiskorú gyermekről gondoskodik, azt, hogy a sértettnek saját sorsú betegsége is volt, továbbá a jelentős időmúlást.Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 18. 11:58, péntek | Helyi

Kitüntetés-átadással kezdődött a testületi ülés

Szeptember 17-én tartotta meg Esztergom képviselő-testülete a munkatervében szereplő soron következő ülését, amelyet Hernádi Ádám polgármester hivatalos távollétében Erős Gábor alpolgármester vezetett.

2020. Szeptember 18. 11:42, péntek | Helyi

Erre vonulnak az angyali motorosok!

Idén hatodszor zajlik le A Motorosok is lehetnek Angyalok jótékonysági motoros rendezvény, melynek fő programpontja a régió legnagyobb motoros felvonulása. A résztvevők ezúttal is az esztergomi kórházak gyűjtenek.

2020. Szeptember 18. 09:59, péntek | Helyi

Egy nap sporttal az egészségért Esztergomban - Mozgásban az erő 2020-ban is!

Ingyenes sportbemutatók, értékes nyeremények, több mint 20 sportág, 30 kiállító és izgalmas programok.

2020. Szeptember 18. 05:06, péntek | Helyi

Jótevőjét lopta meg

Lopás vétsége miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség egy visszaeső férfi ellen.