Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Október 16. 17:01, péntek | Kék hírek
Forrás: mti

Elítéltek egy idős nőt Debrecenben kirabló férfit

Elítéltek egy idős nőt Debrecenben kirabló férfit

Hét év fegyházbüntetésre ítélt a Debreceni Járásbíróság csütörtökön egy 27 éves berekböszörményi férfit, aki kirabolt egy idős asszonyt,

majd a zsákmányolt táskát a benne lévő mintegy hárommillió forinttal együtt kidobta, mert azt hitte, üres.

A Debreceni Törvényszék közlése szerint a vádlottat rablás és súlyos testi sértés bűntettében mondták ki - különös visszaesőként - bűnösnek. A férfi a tárgyaláson elismerte bűnösségét.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott augusztus 21-én kora délután Debrecenben, a Petőfi téri aluljáróban hátulról megragadta az idős nő kezében lévő táskát és többször erősen megrántotta. A sértett azt nem engedte el, ezért a férfi ismét megrántotta a táskát, ekkor az asszony földre esett, akit a vádlott a földön húzott.

A férfi a táskával, benne mintegy hárommillió forint készpénzzel és a sértett értéktárgyaival együtt elmenekült. Közben belenézett a táskába, de "a nagy sietség közben" abban nem látott semmit, ezért azt a helyszíntől 10 méterre eldobta, majd továbbszaladt.

A sértett a bántalmazás következtében súlyos sérülést szenvedett - ismertette a törvényszék.

Címkék: debrecen, rablás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.