Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. December 04. 14:25, vasárnap | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Elkapták a vak férfi támadóját

Elkapták a vak férfi támadóját

Elfogták és letartóztatták azt a férfit, aki néhány nappal ezelőtt a főváros II. kerületében megpróbálta ellopni egy vak férfi pénztárcáját, majd életveszélyesen megsebesítette őt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya a Police.hu oldalon vasárnap megjelent közleményében felidézte: a tettes november 22-én egy Margit körúti lépcsőházban próbálta meg kilopni a 31 éves, fogyatékkal élő férfi zsebéből a pénztárcáját. A sértett azonban ellenállt, és fehér botjával többször is támadója felé sújtott, aki ezután megszúrta őt egy késsel, életveszélyes sérülést okozva ezzel, majd elmenekült a helyszínről.

A BRFK nyomozói azonnal megkezdték az adatgyűjtést, munkájukat állampolgári bejelentések, valamint térfigyelő kamerák felvételei is segítették. Rövid időn belül kiderült, hogy egy elsősorban zseblopásra „szakosodott” fiatal férfit kell megtalálniuk. Nyolc nappal a történtek után egy akció során a Nyugati téri aluljáróban felismerték a keresett férfit, akit elfogtak, előállítottak, majd gyanúsítottként kihallgatták őt –- közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy a 28 éves, külföldi Sz. Laszlo Remus beismerő vallomást tett.

A BRFK kezdeményezte a Fővárosi Főügyészségen a gyanúsított előzetes letartóztatását, ennek a bíróság helyt adott.

Címkék: férfi, rablás, rendőrség, vak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.