Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. December 31. 09:01, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/police.hu

Elképesztő, hogy mennyi eltiltott autós bukott le

Elképesztő, hogy mennyi eltiltott autós bukott le

Továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az egyenruhások az eltiltott járművezetők kiszűrésére. Megyénkben több mint 150 ilyen autóst kaptak el a rendőrök 11 hónap alatt.

Megyénkben a rendőrök összesen 156 olyan sofőrrel szemben intézkedtek, akik 2020. január 1. és november 30. között az eltiltás hatálya alatt vezettek. A tatabányai járőrök 42, az esztergomiak 31, a komáromiak 32, a tataiak és az oroszlányiak 14, a dorogiak 11, míg a kisbériek 12 járművezetőt szűrtek ki a forgalomból, akiket a hatóság jogerősen eltiltott a járművezetéstől, ennek ellenére mégis volán mögé ültek. Az intézkedések során 86 személyt vettek őrizetbe és állítottak bíróság elé, 70 alkalommal szabálysértővel szemben előkészítő eljárás keretén belül ítélt a bíróság – közölte a rendőrség.

Kifejtve, hogy a járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés törvényi tényállása a szabálysértés természete miatt egyszerű megítélésű és könnyen tisztázható, a bizonyítási eljárás gyorsan lefolytatható. A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvény alapján az a járművezetéstől eltiltott, aki a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt annak érvényesülési körébe tartozó járművet vezet, szabálysértést követ el.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság gyorsított eljárást folytató szervezeti egységei – amennyiben a törvényi feltételek ezt lehetővé teszik – kezdeményezik e szabálysértés elkövetőinek szabálysértési őrizetbe vételét és gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását. Gyakori, hogy az elkövetők a járművezetéssel nem kizárólag egy szabálysértést valósítanak meg, emellett gyakran más szabálysértést (például közlekedési baleset okozása), szabályszegést vagy bűncselekményt (ittas járművezetés) is elkövetnek.

Korábbi cikkek:

Eladta Esztergom a Prímás-szigeti mélygarázst

Baleset történt Suzuki úton

Szolgálaton kívüli rendőrök fogtak el egy körözöttet

Kigyulladt egy ház Esztergomban

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.