Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. December 07. 13:54, kedd | PR
Forrás: (x)

Elképesztő statisztikák a világ legjobb futballcsapatairól

Elképesztő statisztikák a világ legjobb futballcsapatairól

Magyarországon is rengeteg rajongója van a világ legnagyobb klubjainak, elég csak megemlíteni a Barcelonát, a Real Madridot, a Liverpoolt, vagy éppen a Bayern Münchent.

Ezúttal a világ legjobb klubjairól gyűjtöttünk össze izgalmas adatokat.

A Liverpool csapatánál az utóbbi 4 évben Salah lett a házi gólkirály és idén is nagy valószínűséggel ő lesz, hiszen már 14 találatnál tart, a 20bet.hu szerint. Az egyiptomi sztár előtt azonban nem volt ilyen egyértelmű győztese ennek a kategóriának, az előtte lévő 5 évben 4 különböző játékos végzett az első helyen.
A Manchester United a története során a 2011/12-es szezonban szerezte a legtöbb gólt a bajnokságban, ekkor 89 találatig jutottak a bajnok cím azonban így sem jött össze nekik ebben az évben. Érdekesség, hogy volt olyan évük is amikor 68 lőtt gól is elég volt a csapatnak a bajnoki győzelemhez.

A Bundesligában a legsikeresebb kezdést az edzők közül Hansi Flick tudhatja magáénak az első 30 meccs után. A német válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya 79 pontot szerzett ebben az időszakban, ezzel pedig egy korábbi Bayern München trénert, Pep Guardiolát utasította maga mögé 1 ponttal. Természetesen a 3. helyen is egy ex Bayern edző áll, Ottmar Hitzfeld 71 pontot gyűjtött az első 30 meccsén.
A Barcelona csapata lőtte a legtöbb gólt eddig egy Bajnokok Ligája idényben. A katalánok 46 találatig jutottak az 1999/2000-es szezonban.

Cristiano Ronaldo 2009-ben igazolt a Real Madridhoz, innentől amíg a csapatnál játszott, minden évben ő volt a házi gólkirály a Bajnokok Ligájában, és az első idényét kivéve a bajnokságban is. Abból is látszik, hogy ez mekkora dolog, hogy a portugál szerződtetését megelőző 4 évben, mindig más rúgta a legtöbb gólt a La Ligában (Ronaldo, Ruud van Nistelrooy, Raúl, Gonzalo Higuaín).

Ansu Fati a Barcelona történetében a legfiatalabb gólszerző, hiszen mindössze 16 évesen és 10 hónaposan talált be az Osasuna csapatának egy 2-2-re végződő bajnokin. Fati 9 éves kora óta játszik a Barcelonában és sok sérülés miatt gyorsan megkapta a lehetőséget a felnőttek között, amit meg is hálált.

Érdekesség, hogy a PSG kapujába a legtöbbször Neymar talált be a jelenleg is aktív játékosok közül, aki közben 2017 óta már a csapat játékosa. A brazil sztár a 6-szor mérkőzött meg a párizsiakkal és ezalatt 7-szer talált a kapuba.

Lionel Messi a Real Madrid ellen játszotta a legtöbb mérkőzést a karrierje során, ha minden tétmérkőzést figyelembe veszünk. Ha csak a Bajnokok Ligáját nézzük, akkor a Chelsea csapata vezet, akik ellen 10 BL találkozóból mindössze 2-őt tudott megnyerni a Barcelonával és 6-szor is döntetlennel végződött a mérkőzés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.