Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Október 03. 15:57, péntek | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

Elkészült az árvízi töltés Tát térségében

Elkészült az árvízi töltés Tát térségében

Elkészült több mint 3 kilométeren Tát térségében az Únyi és Kenyérmezei-patak mentén a töltés építése. A beruházást Völner Pál országgyűlési képviselő, Popovics György a megyei közgyűlés elnöke adta át csütörtökön.

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Környezet és Energia Operatív Program keretében 3121 méternyi töltést épített ki az Únyi és Kenyérmezei-patak mentén, Tát térségében.

A csütörtöki ünnepélyes átadáson részt vett többek közt Völner Pál országgyűlési képviselő, Popovics György a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke, Szenes Lajos Tát polgármestere, Turi Lajos Tát alpolgármestere és Láng István az Országos Vízügyi Igazgatóság műszaki főigazgató-helyettese.

Elkészült az árvízi töltés Tát térségében

Völner Pál országgyűlési képviselő ünnepi beszédében kifejtette, a fejlesztés az Európai Unió és a magyar állam támogatásával valósult meg közel 2 milliárd forintból. Hozzátette, a beruházásra azért volt szükség, mert a patakok egy dunai árhullám esetén – a folyó visszaduzzasztó hatása miatt – veszélyeztették Tát, Tokod és Tokodaltáró településeket.

Elkészült az árvízi töltés Tát térségében

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke ezt követően kiemelte, hogy a töltés megépítésének köszönhetően azonban már Tát térsége védettebbé, biztonságosabbá vált az árvízi katasztrófákkal szemben.

A beszédeket követően az ünnepség a projekt lezárását jelképező D tábla átadásával valamint állófogadással zárult.

Címkék: gát, tát, töltés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.