Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2019. Május 14. 19:32, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotók: facebook.com/RomanekEtelka

Átadták az új családsegítő központot Esztergomban

Átadták az új családsegítő központot Esztergomban

Átadta kedden az 550 millió forintból megújult Híd-Szociális-, Család- és Gyermekjóléti Központot Esztergom vezetése.

Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, az egyházak képviselői, a helyi szociális szakma munkatársai, a kivitelező New World Kft., a tervező Jaksics László és a belsőépítész Sinka Terézia, valamint Romanek Etelka polgármester, az önkormányzat képviselői és a polgármesteri hivatal munkatársai közösen adták át a megújult épületet a Baross Gábor utcában kedden.

A négyszintes, kívül és belül is megújult épület rekonstrukciója még 2015-ben kezdődött, melyhez Esztergom a Széchenyi 2020 pályázati keretből 60 millió forint támogatást kapott. A teljes beruházás azonban 550 millió forintba került, amit az önkormányzat biztosított.

Völner Pál és Popovics György köszöntőjükben kifejtették, hogy az esztergomi önkormányzat egy jó együttműködésben valósította meg a gyermek- és családjóléti intézmény felújítását, és ennek a beruházásnak terhét jelentős mértékben vállalta magára.

Romanek Etelka köszöntőjében egyebek közt kifejtette, hogy Aranyhegyen, az ideiglenes központban is maximális szakmai odaadással végezték munkájukat a szakemberek. Most azonban egy új, minden igényt kielégítő épületben segíthetnek a gyerekeknek, családoknak, a rászorulóknak és az időseknek.

Az új központban az ügyfélszolgálati helyiségeken kívül, játszó-fejlesztő és tanácsadó-interjú szobák, tárgyalók, szintenként vizesblokkok, étkezők is helyet kaptak. A kialakított üvegfalú teremben pedig az Idősek Otthona kap helyet. Mindemellett az épület környezete is megszépült.

Az ünnepségen a Montágh és a Mindszenty iskola egy-egy diákja népdalokkal lépett fel, majd megáldották az épületet a történelmi egyházak papjai.

A központ ötven dolgozója a járás mintegy 800 ügyfelével foglalkozik, közülük 600-an esztergomiak.

A Híd – Szociális-, Család- és Gyermekjóléti Központ kedd kivételével hétköznap várja az ügyfeleket, hétfőn és szerdán 9-től 12-ig, majd 13 órától 17 óráig, csütörtökön 11-től 17 óráig és pénteken 8-tól 12 óráig. Az Idősek Klubja minden hétköznap reggel 8-tól 16 óráig tart nyitva.

Az intézmény elérhető a hidkozpont.hu oldalon, a hidkozpont@hidkozpont.hu e-mailcímen, valamint a 33/415-435, vagy 70/379-0570-es telefonszámokon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.