Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Augusztus 01. 15:12, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - Fotók: KEMÖH

Elkezdődhet a Mária Valéria Bike kialakítása

Elkezdődhet a Mária Valéria Bike kialakítása

Elkezdődhet a Mária Valéria Bike, a határon átnyúló kerékpárkölcsönző-rendszer kialakítása Esztergomban és Párkányban - jelentették be a városvezetők csütörtökön a városházán.

A projekt részleteit ismertető sajtótájékoztatón csütörtökön elhangzott: a rendszer olyan közösségi közlekedést kínál a helyieknek és a turistáknak, mely családbarát, korszerű és energiahatékony is.

A fejlesztést a sikeres közbeszerzés nyertese, a T-Systems Magyarország Zrt. végzi alvállalkozójával a Neuzer Kft-vel közösen.

A projektben 14 új kerékpárkölcsönző állomás lesz kialakítva több ponton mindkét városban: 8 Esztergomban és 6 Párkányban, amelyekből a hagyományos kerékpárokon kívül elektromos kerékpárokat is lehet majd kikölcsönözni (60 hagyományos és 45 elektromos kerékpár).

A beruházás során az Esztergomban már meglévő EBI rendszer kompatibilissé válik az új rendszerrel. A kiépítése és az új szolgáltatás beindítása elsősorban a helyi lakosokat (munkások, diákok, idősebb korosztály) szolgálja majd, akik a határon rendszeresen – napi szinten átjárnak – hangzott el a tájékoztatón.

Az új közösségi szolgáltatással – kerékpárkölcsönző rendszer kiépítésével, szeretnénk még jobban összekötni a határ két oldalán élő lakosokat, a Párkányba és Esztergomba érkező turistákat. Szolgáltatásunkkal még több személy kelhet át a határon és ezzel párhuzamosan csökkenhet a környezetszennyezés is – emelték ki a sajtótájékoztató résztvevői, Romanek Etelka polgármester, Szabó Eugen, Párkány polgármestere, Hernádi Ádám miniszteri biztos és Popovics György a megyei közgyűlés elnöke.

A teljes projekt mintegy 300 millió forintból valósul meg, melyhez mindössze 7,5 millió forint önrészt kell biztosítania Esztergom önkormányzatának.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.