Városlista
2020. szeptember 25, péntek - Eufrozina

Hírek

2019. Május 28. 05:02, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/MTI

Elkezdődött a szabadtéri színházi évad Esztergomban is

Elkezdődött a szabadtéri színházi évad Esztergomban is

Gazdag programmal várják az idén nyáron is a közönséget a szabadtéri színházak, köztük az Esztergomi Várszínház, amely műsorán többek között színházi bemutatók, táncprodukciók, koncertek is szerepelnek.

Pócza Zoltán, a Szabadtéri Színházak Szövetségének elnöke a hétfői budapesti szezonnyitó sajtótájékoztatón elmondta: szövetségük a hivatásos szabadtéri színházak többségét fogja össze és képviseli érdekeiket. Tavaly tagjaik 42 új bemutatót hoztak létre, összesen 593 előadást tartottak és 328 ezer látogatót fogadtak, idén ez a szám várhatóan növekedni fog.

Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára kiemelte: a Szabadtéri Színházak Szövetségét 22 éve hívták életre. Mint mondta, jól látszik, hogy azokban a városokban, ahol szabadtéri színházak működnek, a nyári idegenforgalom fellendül, azért választják ezeket a városokat a turisták, mert kulturális élménnyel is gazdagodhatnak.

Horányi László, az Esztergomi Várszínház igazgatója elmondta, hogy két nagyszabású előadást tűztek műsorra az idén: Szarka Gyula-Szálinger Balázs Zenta 1697. című rockoperája a zentai csatáról augusztus 14-én, míg a Nemzeti Színház Csíksomlyói passió című produkciója augusztus 19-én látható.

Az eseményen átadták a szövetség Gedeon József Amfiteátrum díját, amelyet az idén Vidnyánszky Attila rendező vehetett át.

Az Esztergomi Várszínház évadának műsora ITT elérhető!Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 25. 11:59, péntek | Helyi

Eső esetén is megtartják Sportnapot és Lecsófesztivált!

Esős időre is felkészültek a szervezők, hogy mindenki élvezhesse a sport és szórakoztató programokat!

2020. Szeptember 25. 11:00, péntek | Helyi

Szuper videó Esztergomról!

Fehér János videója.

2020. Szeptember 25. 08:30, péntek | Helyi

Munkatársat keres Esztergom legújabb, hamarosan megnyíló lángososa

Hagyományos, töltött és édes lángosokkal is vár a Mr és Mrs lángossütő hamarosan, mely munkatársat keres!

2020. Szeptember 25. 08:28, péntek | Helyi

Állatkínzásért emeltek vádat egy férfi ellen Esztergomban

Súlyosan elhanyagolta a rövid láncon tartott kutyáját egy lábatlani férfi. Az Esztergomi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat ellene.