Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Június 26. 07:26, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Ellopott egy makettet, miután többször is segített - Vádat emeltek

Ellopott egy makettet, miután többször is segített - Vádat emeltek

Vádiratot nyújtott be az ügyészség egy kisebb értékre elkövetett lopás miatt indult ügyben azzal az esztergomi férfival szemben, aki makett gőzmozdonyt lopott attól, akinek alkalmi segítséget nyújtott bevásárlással.

A vádirat szerint a vádlott 2018 márciusában sértettnek több alkalommal bevásárolt, így a sértett esztergomi lakásába bejáratos volt, ott helyismerettel rendelkezett. A vádlott 2018. májusában közelebbről meg nem határozható időben, a sértett hálószobájában a szekrény tetejéről eltulajdonította a sértett tulajdonát képező orosz gyártmányú makett gőzmozdonyt, amelynek értéke 130 ezer forint – közölte a megyei főügyészség.

A vádlott az eltulajdonított tárgyat régiség-kereskedőnél értékesíteni akarta, nem járt azonban sikerrel. A sértett gyanította, hogy a vádlott volt a tolvaj, akit felhívott a mozdony visszaadására. A vádlott 2018. december 12-én a gőzmozdonyt visszavitte a sértettnek, ezzel a bűncselekménnyel okozott kár teljes egészében megtérült.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével, a vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedést alkalmazzon, valamint kötelezze az eljárás során felmerült 85 510 ezer bűnügyi költség viselésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.