Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Június 16. 13:53, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/ugyeszseg.hu

Előbb elmenekült kocsijával a rendőrök elől, majd el akarta ütni az egyiküket – mindez Esztergomban

Előbb elmenekült kocsijával a rendőrök elől, majd el akarta ütni az egyiküket – mindez Esztergomban

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt bíróság elé állította az előzetes letartóztatásban lévő férfit a járási és nyomozó ügyészség a minap.

A kocsijában ülő férfit május 19-én éjjel, az esztergomi rutin pályán akarták igazoltatni a rendőrök. A férfi azonban ennek nem tett eleget, hanem a fejét csóválta és elkezdte a telefonját nyomkodni. A rendőrök a passzív ellenállást tapasztalva a kocsi ajtajait próbálták kinyitni, de azok zárva voltak. Ezt követően az ittas állapotban lévő férfi a járművet hirtelen beindította, majd nagy sebességgel elindult. A rendőrjárőrök a szolgálati kocsijukkal a férfi után hajtottak, aki azonban a megkülönböztető fény- és hangjelzés ellenére sem állt meg.

A férfi végül az egyik esztergomi szálló hátsó parkolójában az útpadka melletti füves területre ráhajtott, és ott megállt. Az egyik járőr a kocsiból kiszállva a férfi autója felé indult és felszólította, hogy szálljon ki. A férfi ennek sem engedelmeskedett, hanem hirtelen, nagy gázzal, egyenesen a rendőr felé indult, akinek az elütés elkerülése érdekében hátra kellett ugrania, mivel az élete és a testi épsége közvetlenül veszélyben volt. Ezt követően a férfit a helyszín közelében elfogták.

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit az elkövetéstől számított egy hónapon belül, gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

Az Esztergomi Járásbíróság a férfivel szemben két év börtönbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását három évi próbaidőre felfüggesztette, illetve hat hónapra eltiltotta a járműveztetéstől. Az ítélet jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT