Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Október 06. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: lvp

Előláncos tiltakozás a Mária Valéria hídon

Előláncos tiltakozás a Mária Valéria hídon

A tisztességes munkáért élőláncot szerveznek magyar és szlovák szakszervezetek Esztergom és Párkány között a Mária Valéria hídon vasárnap. A demonstrálók az életkörülmények általános romlása ellen is tiltakoznak.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a vasas, bányász és vegyész szakszervezetek közös tiltakozást szerveznek Esztergomban vasárnapra, csatlakozva ezzel az Európai Ipari Szakszervezet által indított akciónaphoz, mellyel a nemzetközi szövetség a jobb munkakörülmények elérésére hívja fel a figyelmet. A magyar szakszervezeti demonstrálók a gazdaságot eredményesebben szolgáló iparpolitika kialakítását szeretnék elérni. A tiltakozáshoz ráadásul több szlovákiai ipari szakszervezet is társul, a szlovák hírügynökség szerint pedig a résztvevők élőláncot alakítva a Mária Valéria hídon tiltakoznak emellett az életkörülmények általános romlása ellen is. Az Európai Ipari Szakszervezet október 7-ére hirdette meg a jobb munkakörülmények elérését célzó akciónapját, melyet a 2008 óta minden évben meghirdetett tisztességes munka világnapjával tartanak egybekötve a demonstrálók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT