Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Március 05. 10:35, hétfő | Helyi
Forrás: sportcsarnok

Először rendezett kupát Szentkirályi Károly tiszteletére a spori

Először rendezett kupát Szentkirályi Károly tiszteletére a spori

A Pézsa Tibor Sportcsarnok első alkalommal rendezte meg a néhai Szentkirályi Károlyról elnevezett kupát a közelmúltban, amin 8-9 éves (1-2 osztályos) iskolások vettek részt.

A szervezők nagy örömére összesen kilenc iskola fogadta el a meghívást és nevezett be. 3x3 csoportot sorsoltak ki, majd a csoportmérkőzések után a csoportok azonos helyezettjeik új csoportokat alkottak így mindenki 4-4 mérkőzést játszott.
Minden iskola kivétel nélkül helytállt, jó volt nézni a kicsik színvonalas és lelkes játékát. Sokat számított, hogy egy- egy csapatban hány játékos szerepel rendszeresen edzéseken, egyesületben.

Végül a bajnok a Kernstok iskola lett Nyergesújfaluról, teljesen megérdemelten, hiszen mind a négy mérkőzést megnyerte, jó játékukkal kivívták a többiek elismerését.

Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt főszervező beszélt a jelenlévőknek a torna névadójáról, a nem rég elhunyt Szentkirályi Károly tanár úrról. A szép díjakat Szentkirályi Károly felesége Jutka asszony, valamint a Sportcsarnok igazgatója Pál György adták át.

VÉGEREDMÉNY:
1. NYERGESÚJFALU
2. MINDSZENTY
3. ADY PÁRKÁNY
4. VITÉZEK
5. JÓZSEF
6. BABITS
7. SZENT ERZSÉBET
8. PILISMARÓT
9. PETŐFI

LEGJOBB JÁTÉKOS: BORZA LEVENTE (MINDSZENTY)
LEGJOBB KAPUS: PARÁK BALÁZS (VITÉZEK)

Szentkirályi Károly.
(1949-2016)

1949. február 20-án született Dorogon. Tanulmányait szülővárosában és Esztergomban végezte, majd matematika-fizika tanár lett. 1972-től, 36 éven keresztül tanított Esztergomban, több középiskolában. Egész életét átszőtte a zene és a labdarúgás szeretete. Több iskolai csapatban is edzősködött, és maga is aktív tagja a városi kispályás bajnokságnak. Kultikus alakja volt évtizedekig Esztergom zenei – és fociéletének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.