Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Február 18. 08:22, szombat | Kék hírek
Forrás: police.hu

Előzetesben a halálfurgon bolgár sofőrje - VIDEÓVAL

Előzetesben a halálfurgon bolgár sofőrje - VIDEÓVAL

Nemzetközi elfogadóparancs volt érvényben az ellen a bolgár férfi ellen, aki illegális migránsokat csempészet borzasztó körülmények között még 2015-ben. A férfit őrizetbe vette a minap a magyar rendőrség.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy bűnszervezet kilenc tagja ellen, köztük négy személlyel szemben emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt is folyt az eljárás. A rendőrök 2016 októberében a nyomozás végéhez értek, az ügyben jelenleg az iratismertetés zajlik.

A bűnszervezethez kapcsolódó három bolgár állampolgárral szemben a hatóság nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki. A körözött férfiak egyike, az 51 éves S. Yordanov 2015. június 22-én egy kistehergépkocsi sofőrjeként vett részt illegális migránsok szállításában. A nyomozás során kirendelt szakértők megállapították, hogy az általa szállított személyeknél a zárt raktérben határozottan fennállt a túlmelegedés és kiszáradás kialakulásának veszélye, továbbá hogy ott a csukott ajtók miatt nem volt érdemi levegőcsere. Az utazás a raktérben tartózkodók számára jelentős testi-lelki gyötrelemmel járt. A gyanú szerint S. Yordanov a szállításban a bűnszervezet tagjaként vett részt.

A német rendőrök 2016. december 10-én Németországban közúti ellenőrzés során igazoltatták a körözött személyt, akit elfogtak és átadási őrizetbe vettek. A magyar rendőrök február 14-én a Hegyeshalom-Nickelsdorf Magyar-Osztrák Közös Kapcsolattartási Ponton vették át a férfit külföldi kollégáiktól.
A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai S. Yordanovot gyanúsítottként hallgatták ki a csempészett személy sanyargatásával, bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet a bíróság február 17-én elrendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.