Városlista
2020. július 13, hétfő - Jenő

Hírek

2020. Május 08. 17:04, péntek | PR

Élre vasalt kínálat

Élre vasalt kínálat

Bizonyos műszaki cikkek elengedhetetlenek egy háztartásban. Tetszik vagy sem, a vasaló is ilyen, még ha a vele végzett munka nem épp a legkedveltebb elfoglaltság.

Ettől függetlenül számos modell közül választhatunk, hogy ruháink mindig frissen vasaltak lehessenek.

Hogyan válasszunk, mire figyeljünk?

Ahogy minden műszaki cikknél, úgy itt is abszolút személyre szabott a választás lehetősége. A készülék legfontosabb tulajdonságainak áttekintése mellett mérlegelnünk kell, hogy mire van szükségünk. Ezt sok minden határozhatja meg, pl.: mekkora teljesítményű vasalót szeretnénk, milyen gyakran használjuk az eszközt, fontos-e a magas minőség és ezért hajlandóak vagyunk-e többet fizetni stb.

A lehetőségek tárháza szinte végtelen és első blikkre talán minden vasalót egyformának gondolunk. Ám ha rászánunk némi időt arra, hogy tüzetesebben tanulmányozzuk a kínálatot, máris felfedezhetjük azokat a faktorokat, melyek megkülönböztetik egymástól az egyes eszközöket. Ha körültekintőek vagyunk, biztosak lehetünk benne, hogy a számunkra legmegfelelőbb vasalót szerezzük be.

Súly, forma, teljesítmény

Három esszenciális szempont, melyek a kényelmes kezelhetőséget határozzák meg. A vasaló súlya értelemszerűen kifejezetten fontos, hiszen ha több órát töltünk az eszköz tologatásával és emelgetésével, egy könnyített verzió kíméletesebb a karunkhoz. Valamelyest a forma is idetartozik. Habár a modern vasalók kialakítása kevésbé változatos, ennek oka éppen az ergonómiában keresendő, mely szintén könnyebb munkavégzést eredményez.

A vasaló teljesítménye elsősorban a gőzölésnél ütközik ki. A két szempont egyenesen arányos, tehát nagyobb teljesítmény, több gőz. Ebben az esetben abszolút a saját szükségleteink alapján döntsük el, hogy mire van szükségünk. Egy átlagos, hétköznapi használathoz nyilván elegendő egy „gyengébb” vasaló is, ám ha gyakori igénybevételnek van kitéve, a robusztusabb modellek között nézelődjünk és akár egy gőzállomás beszerzésén is elgondolkozhatunk.

Technológia, talp és funkciók

A vasalóra vonatkozó technológiai specifikációk esetében leginkább a vezetékes és vezeték nélküli modellek között tehetünk különbséget. Utóbbi a vasalók esetén még kevéssé ismert és a vasalásban talán nem is olyan nagy baj a vezeték megléte, hiszen úgyis „deszkához kötött” tevékenységről van szó.

A talp a vasaló „lelke”, így közel sem mindegy, milyet választunk. A felhasznált anyagok sokrétűek: acél, kerámia, alumiínum, üveg stb. Bár nincs egyöntetű vélemény arról, melyik a legjobb talp, mindenképpen érdemes a keményebb, karcmentes felületeket előnyben részesíteni.

Funkciók terén szintén a saját igényeinkre érdemes hagyatkoznunk, ám arra figyeljünk, hogy bizonyos alapfunkciókra képes legyen a vasalónk. Ilyen pl. az automata kikapcsolás, mely biztonsági megfontolásból lehet hasznos. A spriccelés és a gőzölés is elengedhetetlen a gyűrődések eltüntetéséhez.Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 06. 18:09, hétfő | PR

Itt a nyár, ideje feltenni a rovarhálót az ablakra! De hogyan?

Ha te is utálod a szúnyogok hegedülését hallgatni és reggel a csípések helyét vakarni, itt az ideje, hogy feltedd a rovarhálót az ablakra! De ha nincs kialakított sín, akkor hogyan? A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád.

2020. Július 02. 09:00, csütörtök | PR

Az autófóliázás nemcsak tuning, hanem védelem is az autónak

Az UV-sugárzás, a nyári meleg, a kőfelverődések, az illetéktelen tekintetek mind olyan probléma, amire megoldást kínál a professzionális autófóliázás. És ha nem lenne elég, akkor még jobban is fog kinézni tőle az autónk.

2020. Június 20. 10:20, szombat | PR

Van akinek ízlik, és van, aki még nem próbálta!

Az Otthon íze tovább bővül

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.