Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Január 13. 07:20, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Első világháborús film győzte le a Star Wars-t

Első világháborús film győzte le a Star Wars-t

Sam Mendes Golden Globe-díjas filmje, az 1917 mintegy 36,5 millió dolláros (11 milliárd forint) jegyárbevétellel nyerte meg az észak-amerikai hétvégét – írta a Variety filmes szaklap iparági becslésekre hagyatkozva.

A Universal és a DreamWorks első világháborús drámája volt az első, amelyik maga mögé utasította a bemutatása óta listavezető Star Wars: Skywalker korát.

Az űreposz legutóbbi folytatása ezen a hétvégén újabb 15 milliót adott észak-amerikai bevételéhez, mely 478 millióra rúg. Az Amerikán kívüli piacokról származó jegyárbevételekkel együtt globálisan már 989,6 millió dollárnál tart a távoli galaxis legújabb története.

Az 1917-et kis számú moziban már karácsony napján bemutatták, ezen a hétvégén azonban 3434 hely tűzte műsorára. Eddigi észak-amerikai eredménye 39,22 millió dollár, ám mivel most kezdték el Amerikán túl is vetíteni, a külföldön szerzett több mint 21 millióval együtt már 60 millióra tett szert.

A már öt hete játszott Jumanji - A következő szint a harmadik helyre került a hétvégi 14 milliós jegyárbevételével, a film globálisan 671,1 milliónál jár.

A Paramount Mint egy főnök című vígjátéka 10 milliós hétvégével nyitott az észak-amerikai mozikban. A Tiffany Haddish, Rose Byrne és Salma Hayek főszereplésével forgatott film két barátnőről szól, akiknek közös kozmetikai cégét kiszemelte egy szépségipari óriás, az ajánlat pedig próbára teszi a barátságot. A filmet március 5-től vetítik a magyar mozik.

A negyedik és ötödik helyen a Mint egy főnök és a Warner Bros. drámája, a Just Mercy áll, melyet - az 1917-hez hasonlóan - már karácsonytól játszik néhány mozi, széles körben azonban ezen a hétvégén kezdték vetíteni Észak-Amerikában. Az utóbbira szintén 10 millió dollár értékben váltottak jegyet.

Címkék: bevétel, film, jegy, mozi, star wars

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.