Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. December 05. 07:54, hétfő | Belföld
Forrás: Stop.hu/atv.hu/The Telegraph

Elszólta magát a pápai asztronómus: már a Vatikánban is hisznek az ufókban!

Elszólta magát a pápai asztronómus: már a Vatikánban is hisznek az ufókban!

Egy vatikáni asztronómus szerint különösen fejlett életformák létezhetnek a világegyetemben, és őket mind szeretettel várják a katolikus egyházba - függetlenül attól, hogy hány csápjuk van.

Írja az atv.hu a brit The Telegraph-ra hivatkozva.

Az angol lap szerint arra utalhat a pápai asztronómus nyilatkozata, hogy hamarosan katolikus misszionáriusok indulnak el az űrbe, hogy katolizálják a földönkívülieket. Guy Consolmagno, a 12 vatikáni asztronómus egyike, a Brit Tudományos Fesztivál alkalmából intézett beszédében kifejtette: nem hisz a teremtésben és abban, hogy csak Isten a magyarázat az evolúció elméletében lévő hiányzó láncszemekre, és nincs problémája a tudomány és vallás szimbiózisával. Mint mondta, egyetért a földönkívüli életforma létezésének a lehetőségével, de csak abban az esetben keresztelné meg az ufókat, ha arra kifejezetten megkérnék őt.

"Annak az esélye azonban, hogy találunk egy intelligens életformát, amellyel kommunikálhatunk, nem gyakorlatias kérdés" - mondta az asztronómus, azt azonban hozzátette, hogy a lélek, intelligencia, szabad akarat és szeretet nem csak az emberekre lehet jellemző. "Minden lény, nem számít, csápos-e, rendelkezhet lélekkel" - mondta.

Az 57 esztendős Consolmango, aki jelenleg a pápai meteoritgyűjtemény kurátora, tapasztalt asztronómus és bolygószakértő a vatikáni csillagvizsgálóban. Mint mondta, a Vatikán szorosan nyomon követi a tudományos fejlődést és felfedezéseket. Az idegen életforma felfedezése komoly teológiai vitát válthat ki a katolikus egyházban, háttérbe szorítva a női papokat, cölibátust és egyéb ügyeket.

Címkék: ufo, vatikán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során