Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Március 28. 10:44, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp

Eltűntek a becsődölt esztergomi tésztagyár tulajdonosai

Eltűntek a becsődölt esztergomi tésztagyár tulajdonosai

Eltűntek a felszámolás alatt álló esztergomi tésztagyár vietnámi tulajdonosai. Az Ipari Parkban már jó ideje bezárt, szebb napokat látott üzemet harmadszor hirdette meg eladásra a felszámolóbiztos.

Elsőre bizonyára sokaknak furcsán hangzik, hogy az esztergomi Ipari Parkban működött egy tésztagyár is, amely leginkább azért veszett a feledés homályába, mert már 2008 óta nem folyik benne termelés. Pedig a mintegy ötezer négyzetméteres üzem két japán gyártósorán napi mintegy 600 ezer csomag instant tészta készülhetne. A gyár egyébként egy 25 és fél ezer négyzetméteres, közművesített területen 2004-ben indította működését. Négy évvel később azonban a jelentős piacvesztés miatt előbb bezárták a tulajdonosok az üzemet, amit nem tudtak újraindítani, majd 2011-ben felszámolás alá került.

Azóta már többször is meghirdette az Instant Food Kft. esztergomi tésztagyárát az azt felszámoló Prudens Profit Controll Kft., melynek munkatársa most a Napi Gazdaságnak elmondta, hogy harmadszor nettó 692 millió forint becsértéken kelhet el az üzem. Korábban nettó 940 millió forintért hirdették meg, ám nem akadt érdeklődő a jelentősebb karbantartási munkák hiánya ellenére még működőképes állapotba hozható berendezésekkel felszerelt gyárra.

Az üzem bezárása után a vietnami tulajdonosok egyszerűen eltűntek, sőt velük együtt a cégdokumentáció jelentős része is, tette hozzá Nemeskéri Attila felszámolóbiztos a Napi Gazdaságnak. Az esztergomi tésztagyár illetve az üzem, az ingóságokkal és az ingatlannal így továbbra is várja leendő tulajdonosát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.