Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Május 14. 13:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Önkormányzati sajtóközlemény

Elutasított feljelentés az Esztergomi Kegyeleti Kft. ügyében

Elutasított feljelentés az Esztergomi Kegyeleti Kft. ügyében

A rendőrséget követően az Esztergomi Járási Ügyészség is elutasította Romanek Etelka polgármester-asszonynak Párdányi Miklósné ügyében kegyeletsértés és gazdasági jellegű bűncselekmények miatt tett feljelentését.

Az indoklás szerint Esztergom Város Polgármestere és Esztergom Város Önkormányzata nem sértettje az esetnek, így panasszal sem élhet.

Esztergom város polgárainak tett korábbi ígéretéhez híven Romanek Etelka polgármester ezúton az alábbiakról tájékoztatja a nyilvánosságot az Esztergomi Kegyeleti Kft.-vel kapcsolatban tett feljelentések kapcsán.

Az Esztergomi Rendőrkapitányságon még április 14-én tett feljelentést Romanek Etelka, csalás bűntette és hűtlen kezelés miatt, amit a rendőrség elévülésre hivatkozva elutasított.

A feljelentés elutasítása miatt Esztergom polgármestere panasszal élt az Esztergomi Járási Ügyészségnél. Az ügyészség azonban a rendőrséghez hasonlóan elutasította a panasztételt. Az indoklás szerint ugyanis sem Esztergom Város Önkormányzata, sem Esztergom Város polgármestere nem sértettje a történteknek, így nem jogosult panasztételre.

Az önkormányzat megítélése szerint a feljelentésben szereplő gazdasági bűncselekményeknek az önkormányzat ugyanúgy sértettje, mint az érintett család, hiszen Esztergom Város Önkormányzata a Kegyeleti Kft. tényleges tulajdonosa, így a történt események kapcsán, mind a felelősségre vonás, mind a cselekmények tisztázása végső soron az önkormányzat érdekében áll.

Fentiekkel párhuzamosan a polgármester felkérte az önkormányzat jogi irodáját, hogy vizsgálják meg, hogy az Esztergomi Kegyeleti Kft. volt ügyvezetője felelősségre vonásának lehetőségét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.