Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Február 05. 07:52, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Elütötte a biciklist a teherautós, bíróság elé áll

Elütötte a biciklist a teherautós, bíróság elé áll

A közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki a teherkocsival kereszteződésben nem biztosított elsőbbséget a kerékpárosnak, akit elütött.

A férfi 2020. január 15-én teherkocsit vezetett Dorog lakott területén a Híd utcában. A Híd utca és a Köztársaság út kereszteződéséhez ért, ahol a kihelyezett „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítása ellenére nem állt meg, hanem lassítást követően haladt tovább – közölte az ügyészség.

A vádlott manővere során nem biztosított elsőbbséget a Köztársaság útján szabályosan érkező kerékpárosnak, emiatt a teherkocsi bal oldali elülső részével a bicikli jobb oldalának ütközött. Az ütközés miatt a kerékpáros férfi az úttestre zuhant, a balesetben bordatörése és kulcscsontörése keletkezett.

Az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást szabjon ki – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Újraélesztés miatt hatalmas a torlódás a 10-es úton

Több hektáron kapott lángra a kaszáló Bajótnál

Nemzeti konzultáció lesz az enyhítésekről

Végre van nyilvános közvécé Esztergom belvárosában

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 08:04, kedd | Helyi

Esztergomi lány képviseli megyénket az országos Tündérszépek versenyen

Az esztergomi Gyurik Renáta képviseli Komárom-Esztergom megyét a Tündérszépek 2021 szépségverseny országos fordulójában.

2021. Április 19. 16:01, hétfő | Helyi

Fokozott ellenőrzésre és bírságolásra számíthatnak a Pilisszentléleken szabálytalanul parkolók

A rendőrség felhívja a Pilisszentlélekre, a Mi kis falunkba látogatók figyelmét, hogy a jövőben folyamatos és fokozott ellenőrzést tartanak és a szabálytalanul behajtó, vagy parkoló autósokat meg is büntetik.

2021. Április 19. 10:57, hétfő | Helyi

Esztergomban két épületet újíthatnak fel munkásszállás céljára

Nyolc munkásszálló épül meg és négy, korábban másra használt épületet újíthatnak fel a „Munkásszállások kialakítása” program ötödik kiírásának keretében – jelentette be Bodó Sándor az ITM államtitkára.

2021. Április 18. 19:50, vasárnap | Helyi

Holnap, április 19-én reggel újra megnyitják a letkési határátkelőt

Holnap hajnali öt órakor megnyitják a Letkés–Ipolyszalka határátkelőt, mely a szlovák-magyar határon az egyetlen zárva tartott átkelő volt. Még március 2-án zárta le a szlovák fél a járvány elleni védekezésre hivatkozva.