Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 10. 14:17, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Elvégezték a Margit híd egyik szárnyhídjának próbaterhelését

Elvégezték a Margit híd egyik szárnyhídjának próbaterhelését

Elvégezték a Margit híd próbaterhelését, melynek során kedden este nyolc, egyenként 26 tonnás teherautó hajtott fel a híd szigetre vezető szárnyhídjára.

 Az autókkal hét tesztet hajtottak végre különböző teherállásokban. A járműveket más-más alakzatban állították fel.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szakértőinek bevonásával azt vizsgálták, hogyan reagál a híd szerkezete ekkora terhelésre. A szakemberek először rögzítették a terhelés nélküli híd adatait, majd a járművek előre meghatározott alakzatban álltak fel.

Dunai László, a terheléspróba vezetője a teszt előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szárnyhíd statikus próbaterhelése során megmérik a híd állapotváltozását terhelés hatására. Azt mérték, hogy az üres hídhoz képest milyen süllyedések, lehajlások keletkeznek, illetve figyelték, hogy a híd belsejében milyen feszültségek keletkeznek.

A híd lehajlása az előzetes számítások szerint 15 milliméter, de a szakemberek ennél kisebb értékekre számítanak. Az esti méréseket azonnal kiértékelték, és heteken belül elkészül a végleges jelentés. A mérések ideje alatt a gyalogosok nem használhatták a szárnyhidat, csak az Árpád híd felől közelíthették meg a Margitszigetet.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: margit híd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni