Városlista
2019. június 18, kedd - Levente

Hírek

2019. Március 25. 11:32, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Elvették tőle a kocsikulcsot, dühében törte-zúzta saját autóját az ittas férfi

Elvették tőle a kocsikulcsot, dühében törte-zúzta saját autóját az ittas férfi

Garázdaságért vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki ittasan akart vezetni, de azt megakadályozták kollégái. Dühében erre megrongálta a saját autóját.

Az Esztergomi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki amiatti dühében, hogy elvették tőle a járműve indítókulcsát, az autóhoz lépett, annak első szélvédőjét könyökkel betörte, a hátsó lámpáját kitörte, a hátsó csomagtartón lévő spoilert letépte, valamint több alkalommal belerúgott a kocsiba, mellyel kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartást tanúsított – közölte az ügyészség.

A vádlott 2018. december 8-án este céges rendezvényen vett részt egy nyergesújfalui vendéglőben, ahova kocsival érkezett. A rendezvényen a vádlott ittas állapotba került, ahonnan járművel akart távozni.

Egyik kollégája megpróbálta lebeszélni a vádlottat arról, hogy járműbe üljön, azonban a férfi nem hallgatott rá. Ezért az elkövetőt a munkatársa követte, és úgy akarta megakadályozni azt, hogy a vádlott ittasan autót vezessen, hogy kivette annak kabátzsebéből a jármű indítókulcsát.

A vádlott emiatt dühös lett, és a saját autóját úgy megrongálta, hogy az erőszakos magatartása egyben kihívóan közösségellenes is volt, ezzel a garázdaság vétségét követte el.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat jóvátételi munka elvégzésére ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 18. 05:04, kedd | Helyi

Két állást is kínál a Kolping iskola

Közgazdász tanári és magyar nyelv és irodalom szakos óraadó tanári álláspályázatot hirdetett a Kolping iskola. Még július 3-ig lehet jelentkezni.

2019. Június 18. 05:03, kedd | Helyi

Újabb csodás alkotások Bajor Ágosttól a Várban

Június 21-én 18 órakor nyílik meg Bajor Ágost életművéből egy újabb egyedülálló tárlat a Várban.

2019. Június 18. 05:00, kedd | Helyi

Ezeket tanácsolja a rendőrség a nyárra!

Több mindenre is oda kell figyelni a nyáron – hangsúlyozza a rendőrség.

2019. Június 17. 13:57, hétfő | Helyi

Két esztergomi kezdeményezésre is szavazhatunk a Tescoban - VIDEÓVAL

Két esztergomi jelöltre lehet szavazni. A Határtalan Szív Alapítvány Családi egészségnapot rendezne a nyereményből, a Fénysugár Oktatási és Nevelési Alapítvány (Babits Mihály iskola) pedig udvarát újítaná fel.