Városlista
2023. október 2, hétfő - Petra

Hírek

2019. Augusztus 17. 18:00, szombat | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Elzárás lett a kocsmai vita vége

Elzárás lett a kocsmai vita vége

Tört zúzott a sárisápi kocsmában, 25 napig rács mögé kerül.

A fiatalkorú férfi vádlottal szemben a Tatabánya Járási Ügyészség 2 rendbeli garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot. Az elkövető ittas állapotban 2017. január 13. napján az esti órákban Sárisápon egy sörözőben ordibált, a pultra ütött, amelynek következtében 4 pohár összetörött. Ezt követően az internetterminált rángatta, annak billentyűzetét összetörte, az egeret a falból kitépte, a mellékhelyiség ajtaját leemelte, a csocsóasztalba belerúgott, eldobott egy széket, majd poharakat és sörösüvegeket dobált, az üzletvezetőt rángatta a kabátjánál fogva. A rongálással okozott kár 17.470,- Ft.

A vádlott 2017. február 5. napján ugyanebben a sárisápi sörözőben szórakozott, a pultos őt nem szolgálta ki a fiatalkorára és a 2017. január 13. napján tanúsított magatartására figyelemmel, ezért a férfi a pultossal vitatkozott, majd egy vendéget lökdösött, a söröző teraszán lévő fapadot rángatta, miközben az üzemeltetőt szidalmazta. A férfit a söröző vendégei kikísérték, ezután a vádlott a bejárat mellett elhelyezett hirdetőtáblát felrúgta, az egyik vendéget hasba rúgta.

Az elkövetőt az elsőfokú bíróság 300 óra közérdekű munka büntetésre, és 200.000,- Ft pénzbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyész a fiatalkorú vádlott terhére, súlyosításért, elzárás büntetés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést.

A másodfokú bíróság ítéletében megállapította, hogy az ügyészi fellebbezés megalapozott, a vádlottal szembeni büntetés súlyosítása szükséges, ezért az elsőfokú ítéletből mellőzte a közérdekű munka büntetésre és a pénzbüntetésre vonatkozó rendelkezéseket, és az elkövetőt 25 nap elzárás büntetésre ítélte.

Az elzárás a szabadságvesztésnél enyhébb büntetési nem, azt büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.

2023. Augusztus 31. 15:21, csütörtök | Helyi

Harmadszor indul útjára a természettudományos mesepályázat

Ha ősz, akkor Richter TETT: harmadik alkalommal is meghirdetik a „Richter TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek” elnevezésű mese- és történetíró pályázatot.