Városlista
2020. július 10, péntek - Amália

Hírek

2020. Június 02. 08:35, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: police.hu

Elzárás vár a beszívott garázda autósra

Elzárás vár a beszívott garázda autósra

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki bedrogozva vezetett autót. Az autós korábban már több bűncselekmény miatt elítélték.

A vádirat szerint a piliscsabai férfi 2019. augusztus 7-én Budapesten kannabiszt vett, amelyet elfogyasztott. A kábítószer fogyasztást követően bódult állapotában aznap 22 óra 10 perckor Leányváron a Bécsi úton közlekedett, míg a rendőrök megállították és igazoltatták.

A férfit a bíróság 2017-ben garázdaság vétsége és más bűncselekmény elkövetése miatt 10 hó fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette, továbbá 2019-ben rongálás vétsége miatt pénzbüntetésre ítélte – közölte az ügyészség.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 50 nap elzárásra és járművezetéstől eltiltásra ítélje – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Itt érhető el a határátlépéshez szükséges dokumentum

Parkolási szokások Esztergomban - Biztos, hogy így lehet csak? - FOTÓK

Ideiglenes vasúti átjáró lezárás KertvárosbanEzek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 10:18, péntek | Helyi

Körözött zaklatót fogtak el Esztergomban

Igazoltatás során derült ki, hogy elfogatóparancs van kiadva ellene.

2020. Július 10. 09:32, péntek | Helyi

Rázárta a tolvajra az ajtót a bolti eladó

Az Esztergomi Járási Ügyészség lopás miatt emelt vádat egy nővel szemben, akit a bolti eladó a bejárati ajtó bezárásával azért tartott vissza a helyszínen, mert mobiltelefonokat rejtett a kabátjába.

2020. Július 10. 05:00, péntek | Helyi

Idősbarát Önkormányzat Díjat alapított a megyei Idősügyi Tanács

Az idős lakosságot aktívan segítő, jó gyakorlatokkal példát mutató kis- és középtelepülések önkormányzatait kívánja elismerni, díjjal jutalmazni a Komárom-Esztergom Megyei Idősügyi Tanács,

2020. Július 09. 14:02, csütörtök | Helyi

Tóth Vera Együtt mEgyünk - Kiskoncert és nagy borélmény Esztergomban

Tóth Vera és Quartet-je lélegzetelállító koncertje borkóstolóval vagy egy ötfogásos borvacsorával, melyet PalKonyha, Panzió, Speizzel álmodott meg az esztergomi Rózsakert Étterem.