Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2024. Január 29. 09:50, hétfő | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

Embercsempészés bűntette miatt vádiratot nyújtott be az Esztergomi Járási Ügyészség

Embercsempészés bűntette miatt vádiratot nyújtott be az Esztergomi Járási Ügyészség

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a grúz állampolgárságú férfival szemben, aki 17 migránst szállított illegálisan.

A vádirat szerint a férfi munkavállalás céljából érkezett Magyarországra, őt sofőrként alkalmazta munkáltatója. A férfi 2023. október 4-én 01 óra 10 percet megelőzően a munkavégzéséhez használt gépjárművel munkáltatója megbízásából, a tőle kapott mobiltelefonra küldött adatok alapján egy parkolóba ment, és a megbízójától azt a feladatot kapta, hogy a parkolóban álló német hatósági jelzéssel ellátott tehergépkocsival egy földes útra hajtson, és ott várakozzon.

Még éjszakai sötétségben a várakozási helyre érkezett egy másik tehergépkocsi, akinek vezetője 17 fő török állampolgárú illegális migránst szállított. A migránsok átszálltak a vádlott vezette tehergépkocsiba, amellyel az elkövető elindult a magyar-szlovák határ irányába azzal a céllal, hogy a migráns személyeket Németországba szállítsa. A sofőrt és a migránsokat a rendőrök 01 óra 10 perckor Esztergomban, a Kis-Duna sétányon intézkedés alá vonták és elfogták.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság az elkövetőt börtönbüntetésre és kiutasításra ítélje, a tőle lefoglalt mobiltelefont kobozza el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban