Városlista
2019. június 26, szerda - János

Hírek

2017. Február 17. 18:17, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Emberek! Közmeghallgatás a hulladékégetőről!

Emberek! Közmeghallgatás a hulladékégetőről!

Sikerült megtalálni a varázsszót: kár, hogy nem tudni hol és mikor mondhatja el véleményét a "köz".

Három napig tartott megtalálni a kommunikációs aduászt a párkányi városházán, Szabó Eugen a keddi párkányi testületi ülés és a mai esztergomi bizottsági ülés után végre városvezetőhöz méltóan beleáll abba a „hatalmas kampányba”, amely az elmúlt napokban „vette kezdetét a Párkányi Ipari Park területén létesülendő Hulladék Újrahasznosító Központ telepítésére irányuló szándék, és a nyilvánosság tájékoztatásának állítólagos elmulasztása ellen”.
Különösen az állítólagos jelző ütős, nyilván nézőpont kérdése egy városházi tabló meg egy szlovák nyelvű dokumentum a honlapon, amikor pl. vannak képviselők, meg van egy városi újság is.
A közlemény belenget egy, „Szlovák Köztársaság Környezetvédelmi Minisztériuma utasítása alapján meghirdetett közmeghallgatást”, ami igencsak dicséretes.
Hogy mikor és hol, az sajnos nem derül ki, ami talán nem csak a kukacoskodó sajtónak szúr szemet, márpedig egy közmeghallgatásnak a témáján túl minimum helyszínének meg időpontjának illene lennie.
Arról nem beszélve, hogy ez az információ is úgy bukkant fel a semmiből, mint az első és a második hulladék-feldolgozó üzem.

Bravúros kommunikációs ellencsapás, de ennél talán több kellene egy nemzetközi botrányt kavaró, a határra telepítendő, naponta több kamionnyi hulladékot feldolgozó üzem esetén.
Amúgy, csak úgy halkan kérdezzük: ha február 23-ig lehet véleményezni a beruházást, akkor vajon mikorra tervezik a közmeghallgatást, és vajon mikor kívánják erről tájékoztatni a nyilvánosságot?
Szívesen segítünk a tájékoztatásban, ha van helyszín, időpont, de így ez elég karcsú.
Akit érdekel, itt elolvashatja a közleményt a maga meztelen valóságában. Kár, mert talán érdekel majd pár esztergomit is, ha van helyszín, időpont, közzétesszük.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 26. 12:50, szerda | Helyi

Defektet kapott a busz, kitört a szélvédője, de továbbment teli utasokkal

Szerdán reggel a komáromi busz 7 óra körül, utasokkal tele defektet kapott Tokodaltárón.

2019. Június 26. 11:33, szerda | Helyi

Padon alvót fosztott ki Esztergomban

Az esztergomi rendőrök egy 34 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

2019. Június 26. 08:16, szerda | Helyi

Csak a szerencsén múlt, hogy nem okoztak nagyobb bajt és még nagyobb balesetet

A szerencsének köszönhető, hogy nem okozott nagyobb bajt két ittas járművezető kedden – közölte a megyei rendőrség. Egyiküket Esztergomban állították elő.

2019. Június 26. 07:26, szerda | Helyi

Ellopott egy makettet, miután többször is segített - Vádat emeltek

Vádiratot nyújtott be az ügyészség egy kisebb értékre elkövetett lopás miatt indult ügyben azzal az esztergomi férfival szemben, aki makett gőzmozdonyt lopott attól, akinek alkalmi segítséget nyújtott bevásárlással.