Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Szeptember 23. 09:02, kedd | Helyi
Forrás: Romanek Etelka Sajtó

Építsünk közösen egy élhető Esztergomot!

Építsünk közösen egy élhető Esztergomot!

„A Fidesz-KDNP nem szán szerepet semmilyen volt alpolgármesternek vagy polgármesternek a következő ciklusban. Steindl Balázs pedig maga mondott le arról, hogy szerepeljen a kompenzációs listán” - kérdések és válaszok:

- Elsőként Önt, illetve a Fidesz-KDNP jelöltjeit vették nyilvántartásba valamennyi választókörzetben. Úgy tűnik, az elsőség nem mindig kifizetődő: politikai riválisaik valóságos össztüzet zúdítottak Önökre.

- Ez az én olvasatomban két dolgot jelent: egyrészt azt, hogy a Fidesz-KDNP támadásán kívül nincs egyéb programjuk, mondanivalójuk. Ez nem csak rájuk, hanem Esztergomra nézve is több, mint elkeserítő. Másrészt a támadások azt is jelentik, hogy tisztában vannak vele, hogy a Fidesz-KDNP egyértelmű esélyese az október 12-ei választásnak, és természetesen, hogy a legerősebbet támadják.

- Például azzal, hogy Meggyes Tamás korábbi alpolgármesterét, a jelenleg is képviselő Németh Józsefet mint lehetséges újbóli alpolgármestert, Steindl Balázst pedig újrázó frakcióvezetőként emlegetik…

- Ezt határozottan cáfolom, egyben furcsállom, hogy politikai riválisaink posztokat osztogatnak a nevünkben. Ez a választópolgárok szándékos megtévesztése, hazugság. Még egyszer hangsúlyozom: a Fidesz-KDNP nem szán szerepet semmilyen volt alpolgármesternek vagy polgármesternek a következő ciklusban. Steindl Balázs pedig maga mondott le arról, hogy szerepeljen a kompenzációs listán.

- Az a kérdés is felmerült, hogy hol volt eddig Romanek Etelka?

- Nyilván ez is a fenti kampány része: egyszer olyasmikért kérnek számon, amelyben nem volt semmilyen szerepem, másszor azt kérik számon, miért nem volt benne szerepem… Pedig nem ilyen bonyolult ez: valamennyi választókörzetben olyan jelölteket állítottunk, akik nem vettek részt a helyi politikában az elmúlt időszakban, többségük korábban sem, soha. Ugyanúgy, ahogyan én sem.
A politikai ellenfelek azt mantrázzák, hogy Romanek Etelka hol volt az elmúlt években? Hol lettem volna? Ugyanitt, ugyanúgy, mint minden esztergomi. Ugyanúgy megszenvedtem az elmúlt időszakot, mint az esztergomiak többsége: az elsötétült utcákat, a pusztuló értékeket, a szemetes tereket, vagy korábban, a fiamon keresztül érintettként, a Szent István Gimnáziummal történteket.

Romanek Etelka a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Esztergomban

Mindemellett dolgoztam becsülettel, például az esztergomi közmunkaprogram megszervezésével, és z állami támogatások lehívásával, aminek köszönhetően az elmúlt négy évben 360 millió forintos támogatásból több száz ember kapott és kap munkát, jelentős részük éppen az esztergomi önkormányzatnál. Ők azok, akik ma a parkokat takarítják, köztereket raknak rendbe, akiknek munkájával a városvezetés büszkélkedik. Egyszóval igyekeztem a legjobb tudásom szerint ellátni munkámat, szemben azzal, akinek a városvezetés lett volna a feladata. A város romokban hever, továbbra is csak részlegesen van közvilágítás, a levágott zöldhulladék sok helyütt az utcákon hever, a helyi tömegközlekedés csak részben megoldott és sorolhatnám.

Egészen elképesztő, hogy miközben a Fidesz-KDNP elsőként nevezte meg a jelöltjeit, addig a politikai ellenfelek csak ködösítenek, hamis pletykákat terjesztenek. Nincs más mondanivalójuk, mint a „fideszezés”, „frakciózás”, „meggyesezés”. Holott ez a múlt,miközben én a jelölttársaimmal, és remélem, az esztergomiak túlnyomó többségével együtt nem a múltban akarunk élni, nem akarunk még egyszer ilyen időszakot, mint ami mögöttünk áll.

Elmondtam már korábban is: nyílt lapokkal játszunk, nincs titkolnivalónk, mi valóban mindenkivel közösen szeretnénk dolgozni Esztergomért. A mi jelöltjeink nem holmi civil álarc vagy független jelző mögé bújva vállalják indulásukat, hanem mint a Fidesz-KDNP közös jelöltjei. Arra biztatom politikai ellenfeleinket is: gyalázkodás, hamis pletykák helyett vállalják bátran hovatartozásukat, vetélytársaik pocskondiázása helyett programjukkal, a várost építő terveikkel próbálják meggyőzni a választópolgárokat. Mi ezt fogjuk tenni, a lakossági fórumokon a választópolgárokkal együtt, az ő elképzeléseik alapján elkezdeni újraépíteni egy élhető Esztergomot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.