Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2020. Február 25. 11:35, kedd | Helyi
Forrás: mti

Épül a turista és horgász látogatóközpont Búbánatvölgyben

Épül a turista és horgász látogatóközpont Búbánatvölgyben

Elkezdte egy 640 négyzetméteres, kétszintes turista és horgász látogatóközpont építését a Búbánatvölgyi Kerek-tó mellett az esztergomi Vasas Horgász Egyesület - közölte a szervezet elnöke az MTI-vel.

Címlapfotó: látványterv

Szentkirályi Ádám elmondta, a szeptember végére elkészülő létesítmény 260 millió forintból épül meg, ebből az egyesület 190 millió forintot pályázaton nyert el, 70 millió forintot önerőből biztosít.

A horgászok szerzik be az épület teljes berendezését, valamint a bemutatókhoz és kiállításokhoz szükséges technikai eszközöket - tette hozzá.

A látogatóközpont építése egy nagyobb, 416 millió forintos projekt része, amelynek további résztvevői a Pilisi Parkerdő Zrt., a Magyar Természetjáró Szövetség és a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A tervezett fejlesztések a Pilis-hegységben és a Gerecsében, az Országos Kéktúra nyomvonala mentén lesznek. Kilátó épül a Nagy-Getén, négy évszakos erdei pihenőhelyet létesítenek Pusztamaróton, fogadóépületet hoznak létre a Rám-szakadékban, felújítják a természetes forrásokat és tájékoztató táblákat helyeznek ki.

A Vasas Horgász Egyesület Esztergom legnagyobb civil szervezete több mint 2600 taggal.

Az 1960-ban alapított egyesület tóépítési jegyek kibocsátásával is finanszírozva hozta létre Búbánat-völgy tórendszerét, ahol horgászattal és halneveléssel foglalkozik, valamint 9 hivatásos halőrrel felügyeli a megyei Duna szakasz vízterületeit.

Fotó: Komárom-Esztergom Megyei Horgász Szövetség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT