Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Október 26. 09:13, szerda | Helyi

Épül az orosz emlékmű a Szent Anna temetőben

Épül az orosz emlékmű a Szent Anna temetőben

Hamarosan elkészül az elhunyt orosz katonáknak emléket állító sírkert Esztergomban.

Az utolsó simításokat végzik a Szent Anna (köznyelv szerint: Csalamádé) temetőben: a második világháborúban elesett orosz katonák emlékét sírkert, obeliszk és szobor őrzi majd. A beruházást végül az önkormányzat finanszírozza, miután az előző és mostani városvezetést is megvezető, a költségeket és felújítást magára vállaló cégcsoport csak odáig jutott el, hogy feltúrja a temetőt.
A városvezetés végül úgy döntött, véget vet a parttalan alkudozásnak, így maga hozatja rendbe a területet.
Kedden a Városházán fogadta Romanek Etelka polgármester Alekszej Vinadjevics Overcsukot, az Oroszországi Föderáció Nagykövetsége tanácsosát egyben az Oroszországi Föderáció Honvédelmi Minisztériuma Katonai Emlékmegőrző Igazgatósága a magyarországi képviseletének az igazgatóját és munkatársait.

A vendégek a Szent Anna temetőben hamarosan elkészülő orosz második világháborús kegyhellyel kapcsolatban jártak Esztergomban. Az emlékművet és emlékkertet Esztergom Város Önkormányzata újítja fel mintegy 35 millió forintból, a munkálatok még idén befejeződnek. A városházi találkozón felmerült, hogy a szintén a Szent Anna temetőbe tervezett, a magyar honvédeknek emléket állító emlékmű megépítésében a kölcsönösség jegyében szerepet vállalna Oroszország, ezzel kapcsolatban a későbbiekben hivatalosan is egyeztet majd az önkormányzat. A megbeszélést követően a vendégek Bánhidy László alpolgármesterrel a helyszínen tekintették meg az épülő emlékművet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT