Városlista
2023. november 30, csütörtök - András, Andor

Hírek

2021. Szeptember 27. 15:05, hétfő | Helyi
Forrás: Pilisi Parkerdő

Erdők a közjóért

Erdők a közjóért

A hazai erdők – ezen belül a Pilisi Parkerdő által kezelt területeké pedig kiemelkedően – látogatottsága az elmúlt esztendőkben, főleg a járványidőszakban nagymértékben növekedett.

Az egészséges és biztonságos környezeten túl az erdők szerepe felértékelődött a klímaváltozás egyre erőteljesebb hatásai elleni védekezésben is.

A Pilisi Parkerdő, látva és érzékelve az erdők iránti kétségtelenül növekvő társadalmi érdeklődést és igényt, 2020 telén megalapította az Erdők a közjóért Alapítványt, amely olyan kezdeményezéseket támogat, amelyek a természeti és az emberi környezet védelmén, a környezeti kultúra fejlesztésén túl természeti erőforrásaink gazdagítását, a biodiverzitást, valamint a klímavédelmet szolgálja.

Az erdők jó állapota közérdek – vagyis közjó – de a természetes állapotú területek megőrzése, használata számos szakterület, szakember és döntéshozó együttműködésének eredménye, ezért az Alapítvány működésének meghatározó eleme a partnerség. Ehhez az együttműködéshez, valamint az Alapítvány céljainak megvalósításához nyújt támogatást az alapítvány 2021. szeptember 15-én megalakult Szakmai Tudományos Tanácsa, amely számos szakterület elismert képviselőjéből áll. A Rotter Lajos Turistaházban lezajlott ülésen az alapító nevében Dr. Csépányi Péter vezérigazgató-helyettes, a kuratórium nevében pedig Zagyi László elnök szólt a megjelentekhez.

Az Erdők a Közjóért Alapítvány kuratóriumának tagjai: Zagyi László kurátor, elnök, Brandhuber Ádám kurátor, a kuratórium titkára, dr. Jankovics Kornélia, Fehér Adél, Rittling István kurátorok.

A megalakult Szakmai Tudományos Tanács tagjai:

Nagy Endre – marketing és kommunikációs szakértő
Tatai Zsombor – fővárosi önkormányzati szakértő
Révay Gyöngyi – agglomerációs önkormányzati szakértő
Kézdy Pál – természetvédelmi szakértő
Előd Réka – ökoturisztikai és Pilisi Bioszféra szakértő
Benkhard Borbála – környezetvédelmi ökológus szakértő
Gremsperger Márton – rekreációs és sport szakértő
Horváth Barnabás – erdészeti szakértő
Péli Noémi – képzőművészeti szakértő
Ay Zsófia – gasztronómiai szakértő
Mlecsenkov Éva – erdei futás és rendezvény szakértő
Berkes Balázs – zeneművészeti szakértő
Juhász Árpád – geológus szakértő
dr. Valálik István – orvos szakértő

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.