Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Július 25. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Erős csapattal indultak horgászaink az országos csapatbajnokságon - FOTÓK

Erős csapattal indultak horgászaink az országos csapatbajnokságon - FOTÓK

A hétvégén rendezik a szegedi Matyi-éren a Magyar Országos Horgász Szövetség legnagyobb versenyét, a tagszövetségek csapatainak országos bajnokságát.

A 160 induló között ott van megyénk 8 fős csapata is. Tavaly a KEMHESZ horgászai a hatodik helyen zárták az országos versenyt és idén is jó szereplésre számítanak.

Csütörtökön a szabadon választott, majd pénteken a kötelező edzésen gyakoroltak a csapatok, a lehetőséggel minden induló élt. Tagszövetségenként nyolc főből ál egy csapat, a négy felnőtt mellett egy-egy versenyző szerepel az U15, az U20 és U25-ös korosztályból, valamint egy női tag teszi teljessé a társaságot.

A kétszer négy órás versenyre szombaton és vasárnap kerül sor, a horgászatot két órás felkészülés és tíz perces etetés előzi meg. A versenyzők csak finom szerelékkel, úszóval foghatnak halat, a különféle technikákról mindenki saját maga dönthet.

A KEMHESZ csapatát Szerencse Zoltán vezeti, a gárdát erősíti a világ és magyar bajnok Csőregi Balázs, valamint Nagy Hunor magyar válogatott, ők mindketten az esztergomi Vasas Horgászegyesület tagjai, vagy Iglódi Réka, aki az egyéni országos bajnokságban a nyolcadik helyen áll. A csapat segítői között több olyan horgász található, aki ismeri az itteni vizet és eredményesen szerepelt a Matyi-éren rendezett versenyeken, mint például Szász Attila, aki megnyerte a Maros Mix Kupát.

A versenyzők névsora:

Csőregi Balázs
Csőregi Ferenc
Iglódi Réka
Kovács Marcel
Nagy Hunor
Sasvári József
Szalai Tamás
Vörös Renátó

Szöveg és fotók: KEMHESZ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.