Városlista
2021. július 30, péntek - Judit

Hírek

2020. Október 16. 11:50, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Erős mezőnyben álltak helyt térségünk horgászai - FOTÓK

Erős mezőnyben álltak helyt térségünk horgászai - FOTÓK

A Kaposvár melletti Deseda tavon rendezték meg a MOHOSZ 28. Klubcsapat Országos Bajnokságát, ahol a megyénk horgászai 17 induló közül a nyolcadik helyet szerezték meg.

Az erős mezőnyben számos, „gyári csapat” indult horgászcikket forgalmazó cégek támogatásával. A KEMHESZ csapata a megyei szövetségek csapatai közül a legjobb eredményt érte el.

A bajnokság tétje volt a világbajnoksági kvalifikáció is. A MOHOSZ a FIPSed-nél azért lobbizik, hogy az idén elmaradt világbajnokság után jövőre hazánk, - mint a világranglista vezetője - két klubcsapattal képviseltethesse magát Bulgáriában. Erre komoly esély van, így elképzelhető, hogy az idei magyar bajnok mellett a tavalyi első is utazhat a Klubcsapatok Világbajnokságára.

A 28. Klubcsapat Országos Bajnokságot a WalterLand–Daiwa csapata nyerte, COLMIC HUNGARY TEAM második lett a versenyen, A Timár mix Team hatalmasat hajrázott, az utolsó fordulóban 15 pontot horgászott a csapat, ezzel megszerezték a dobogó harmadik fokát. A csapat tagja volt megyénk egyik legeredményesebb pecása, az esztergomi Csöregi Balázs, a magyar horgászválogatott tagja. A hetven induló szinte az ország legjobb horgászait képviselte.

Szalai Tamás, a KEMHESZ csapatának egyik tagja elmondta, a pálya fő hala a dévérkeszeg volt, ráadásul egész szép példányok is horogra akadtak. Hatvan-hetven darab megfogása már jó tíz kiló fölé lendítette a mérleg mutatóját. Harminc-negyven méterre kellett horgászni, a pontos etetés alapfeltétel volt, ezt csúzlival oldották meg a versenyzők.

A KEMHESZ csapatának tagjai:
Sasvári József vezető
Nagy Hunor
Makarész Zoltán
Szalai Tamás
Szász Attila
Segítők:
Nagy Csaba
Nagy József

Képek és szöveg: KEMHESZ

Címkék: horgász, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 29. 18:01, csütörtök | Helyi

Távoli vidékek varázsa a Bistro42-ben

Kávé – kompromisszumok nélkül. Az esztergomi főtéren lévő Bistro42 tulajdonosai rengeteg időt töltöttek azzal, hogy megismerjék a jó kávé titkát, kezdve a termőhelytől egészen a kávébab gondos pörköléséig.

2021. Július 29. 06:30, csütörtök | Helyi

A gólyakalifa bemutatójával nyitja az évadot a Babits Mihály Színház Esztergomban

Névadója halálának 80. évfordulójára emlékezik a Babits Mihály Színház, A gólyakalifa 2021. szeptember 5-i bemutatójával, melyet a Bubik Színpadon láthat majd a közönség.

2021. Július 29. 05:54, csütörtök | Helyi

Hangot adunk a tehetségnek - Hamarosan startol az első MCC Feszt

Már csak néhány nap és augusztus 5-én, Esztergomban elstartol az egyedülálló MCC Feszt.

2021. Július 28. 06:22, szerda | Helyi

Babits-ház 60

Idén 60 éve működik emlékmúzeumként az esztergomi Babits-ház, erre emlékeznek az augusztus 6-án 17:00 órakor megrendezendő ünnepség keretén belül.