Városlista
2020. október 29, csütörtök - Nárcisz

Hírek

2020. Október 16. 11:50, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Erős mezőnyben álltak helyt térségünk horgászai - FOTÓK

Erős mezőnyben álltak helyt térségünk horgászai - FOTÓK

A Kaposvár melletti Deseda tavon rendezték meg a MOHOSZ 28. Klubcsapat Országos Bajnokságát, ahol a megyénk horgászai 17 induló közül a nyolcadik helyet szerezték meg.

Az erős mezőnyben számos, „gyári csapat” indult horgászcikket forgalmazó cégek támogatásával. A KEMHESZ csapata a megyei szövetségek csapatai közül a legjobb eredményt érte el.

A bajnokság tétje volt a világbajnoksági kvalifikáció is. A MOHOSZ a FIPSed-nél azért lobbizik, hogy az idén elmaradt világbajnokság után jövőre hazánk, - mint a világranglista vezetője - két klubcsapattal képviseltethesse magát Bulgáriában. Erre komoly esély van, így elképzelhető, hogy az idei magyar bajnok mellett a tavalyi első is utazhat a Klubcsapatok Világbajnokságára.

A 28. Klubcsapat Országos Bajnokságot a WalterLand–Daiwa csapata nyerte, COLMIC HUNGARY TEAM második lett a versenyen, A Timár mix Team hatalmasat hajrázott, az utolsó fordulóban 15 pontot horgászott a csapat, ezzel megszerezték a dobogó harmadik fokát. A csapat tagja volt megyénk egyik legeredményesebb pecása, az esztergomi Csöregi Balázs, a magyar horgászválogatott tagja. A hetven induló szinte az ország legjobb horgászait képviselte.

Szalai Tamás, a KEMHESZ csapatának egyik tagja elmondta, a pálya fő hala a dévérkeszeg volt, ráadásul egész szép példányok is horogra akadtak. Hatvan-hetven darab megfogása már jó tíz kiló fölé lendítette a mérleg mutatóját. Harminc-negyven méterre kellett horgászni, a pontos etetés alapfeltétel volt, ezt csúzlival oldották meg a versenyzők.

A KEMHESZ csapatának tagjai:
Sasvári József vezető
Nagy Hunor
Makarész Zoltán
Szalai Tamás
Szász Attila
Segítők:
Nagy Csaba
Nagy József

Képek és szöveg: KEMHESZ

Címkék: horgász, verseny


Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 29. 05:01, csütörtök | Helyi

Elkészült Esztergom első okoszebrája

Teszteltük!

2020. Október 29. 05:00, csütörtök | Helyi

Újra összeül a testület

Rendkívüli ülést tart október 29-én (csütörtökön) 13 órakor a Városháza nagytermében Esztergom képviselő-testülete.

2020. Október 28. 17:26, szerda | Helyi

Támogatás az esztergomi Montágh Iskola SNI tanulóinak

A Fokról-Fokra a Fogyatékos Gyermekek Neveléséért és Oktatásáért Alapítvány három sikeres pályázatával összesen 1.021.153 forint értékben segítette a Montágh Iskola fogyatékkal élő tanulóinak oktatását, nevelését.

2020. Október 28. 17:23, szerda | Helyi

Állványt bérelne? Íme néhány jó tanács!

A nagyobb volumenű építkezési munkálatok, a felújítások, a homlokzati szigetelés, vagy éppen a festés, sok esetben kivitelezhetetlenek profi állványrendszerek nélkül.