Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2020. Október 14. 16:01, szerda | Helyi
Forrás: (x)

Erre feltétlenül figyelj, ha online számlázót választasz

Erre feltétlenül figyelj, ha online számlázót választasz

Összegyűjtöttük azokat a legfontosabb szempontokat, melyekre mindenképp érdemes odafigyelned, ha szeretnéd megtalálni a vállalkozásod számára legideálisabb számlázó programot.

Új fejezet nyílt a vállalkozások számlázásában

2020. július 1. egy fontos mérföldkő volt a hazai vállalkozások életében, hiszen kibővült az adatszolgáltatásra kötelezett számlák köre, ez pedig új korszakot nyitott az online számlázásban.

Mi is történt pontosan? A számlaadat-szolgáltatás nem volt újdonság mindazok számára, akik 2018. július 1-je óta minimum 100 000 Ft áthárított áfatartalmú számlát állítottak ki más belföldi adóalany részére.

A 2020-as változás azonban minden olyan számlára vonatkozik, ami belföldi adóalanynak készül. Ráadásul 2021. január 1-jétől újabb körben bővül az adatszolgáltatási kötelezettség, ekkortól ugyanis az összes hazai és külföldi vállalkozás és magánszemély számára megírt számlát be kell küldeni a NAV-hoz.
Attól függetlenül tehát, hogy egyéni vállalkozóként, adószámos magánszemélyként, cégként vagy szervezetként működsz, áfás vagy alanyi adómentes vagy, érint a változás. Különösen abban az esetben, ha idáig kézi számlatömbbel írtad a számláidat.

Itt az ideje lecserélni a kézi számlatömböket és online számlázó programra váltani

Mi az oka annak, hogy nem érdemes a továbbiakban kézzel kiállítani a számlákat? Az ok egyszerű, senki nem akar duplán dolgozni! A számlaadatokat ugyanis kétféleképpen lehet jelenteni az adóhatóság felé. Kézi számlatömb esetén egyesével, manuálisan kell felvinni az információkat a NAV Online számla rendszerébe. Ráadásul az adatszolgáltatásra nincsenek hónapok, mindössze 4 nap áll rendelkezésre 500 000 forint áfatartalom alatti számla és 1 nap 500 000 forint áfatartalom feletti számla esetén. Ha mulasztasz, többszázezer forintos bírságra is számíthatsz.

Az online számlázó programok többsége azonban rendelkezik azzal a nagyon kényelmes és hasznos funkcióval, hogy automatikusan továbbítja az adatszolgáltatásra kötelezett számlák információit a NAV-hoz.
Az olyan szoftverek, mint például a Billingo számlázó rengeteget tudnak segíteni abban, hogy az adatszolgáltatás egyszerű és zökkenőmentes legyen és levegye az adminisztrációs terhet a vállalkozásokról.

Milyen szempontok szerint válassz online számlázót?

Mindenképpen fontos, hogy számlázó programod megfeleljen a NAV jogszabályi előírásainak és a szoftvere, vagy annak frissítése az adatszolgáltatási funkciót is tartalmazza.

Milyen további aspektusokat érdemes figyelembe venned? A Billingó például:

• bármikor, bárhonnan elérhető, akár mobilon, tableten is használható,
• megfelel a hatályos jogszabályoknak,
• felhasználóbarát felülete nem igényel hosszú tanulást, könnyen és egyszerűen kiállíthatók a számlák,
• hagyományos és elektronikus számlák készítésére is kiválóan alkalmas,
• minden rendszeren (Linux, Microsoft, iOS, Android) problémamentesen fut,
• számtalan hasznos funkcióval (pl. közvetlen könyvelői hozzáférés, webáruház összekötés, céglogó használata a számlákon stb.) és automatizálással még a megnövekedett számlázás mellett is időt spórol vállalkozásodnak.

Egy profi online számlázó nem csak az adatszolgáltatás terhét veszi le a válladról, hanem megkönnyíti a mindennapokat is. A partner- és termékadatbázisok segítenek, hogy akár néhány kattintással elkészítsd számláidat és azokat azonnal továbbítsd vásárlóidnak költségek és postai sorban állás nélkül. Így sokkal több időd marad arra, hogy saját üzleti céljaidra összpontosíts.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.