Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Február 26. 07:55, szerda | Helyi
Forrás: lvp/hidlap.hu

Esztergom a kommunizmus áldozatai emléke előtt hajtott fejet

Esztergom a kommunizmus áldozatai emléke előtt hajtott fejet

Megemlékezést tartottak Esztergomban a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján a Fidelitas megyei választmánya és a Szövetség Esztergomért társszervezetei. Az eseményen Völner Pál államtitkár mondott ünnepi beszédet.

Hagyományosan a Mindszenty József téren tartották Esztergomban a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja ünnepét február 25-én. A 18 órakor kezdődő eseményen a moderátor, műsorvezető Pálmai József tanár volt. A Himnusz után Völner Pál a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) Infrastruktúráért felelős államtitkára mondott ünnepi beszédet. Ezt követően a romai katolikus, görög katolikus, református és az evangélikus egyház papjai tartottak rövid áhítatot, evangéliumból való felolvasással, prédikációval és imádsággal.

Esztergom a kommunizmus áldozatai emléke előtt hajtott fejet

Az ünnepség végén az NFM nevében Völner Pál, a Fidelitas nevében Heer Ádám és Elekes Diána koszorúzott. Ugyancsak koszorút helyezett el a Prímás Palota falánál lévő Mindszenty emléktáblánál a Szövetség Esztergomért társszervei nevében György Róbert, a Fidesz Esztergomi Alapszervezetének elnöke, György Sándor, az esztergomi KDNP elnöke, Koditek Pál, az Esztergom Barátainak Egyesülete elnöke, Németh József, a Rudnay Sándor Egyesület elnöke és Faragó Bence az esztergomi Fidelitas alelnöke. A társadalmi szervezetek, pártok után az ünnepségen résztvevők mécseseket, virágokat és koszorúkat helyeztek el a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából a Prímás Palota falánál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.