Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Április 28. 05:08, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/városháza

Esztergom egykori újságírójára emlékeztek Dömösön

Esztergom egykori újságírójára emlékeztek Dömösön

Három részből álló megemlékezést tartottak Kőrösy László halálának 100. évfordulóján Dömösön.

Az április 26-i ünnepségen a leszármazottak mellett az egyház képviselői, Esztergom és Dömös önkormányzatának vezetői, helybéli újságírók, a közművelődésben dolgozók, civilek álltak a neves hírlapíró, tanár síremlékénél, és vettek részt a szentmisén és az azt követő előadásokon.

A dömösi temetőben a két település által felújíttatott síremléknél Herman Jenőné dömösi polgármester és Bánhidy László esztergomi alpolgármester beszédeikben felidézték az 1856-ban Esztergomban született és 1903-ban Dömösön elhunyt Kőrösy László szellemi hagyatékának máig tartó hatását, a Dömös és Esztergom életét jelentősen befolyásoló munkásságát.

A megemlékezők külön szóltak a híres főszerkesztő által alapított Esztergom és Vidéke újság helytörténeti jelentőségére. A megemlékezés részeként római katolikus szertartás szerint megáldották a felújított síremléket, illetve Pálmai József és Pálmai Árpád, prózával és lelki énekkel, valamint a neves hírlapíró utolsó írásának felolvasásával emelték az ünnepség fényét. A megemlékezők végül koszorúkat, virágokat helyeztek el Kőrösy László sírjánál.

Az ünneplő tömeg később a dömösi templomba ment, hogy ott szentmisén emlékezzen meg Kőrösy Lászlóról, illetve a rendezvénysor zárásaként a település önkormányzati épületében tartottak előadásokat a jeles zsurnalisztáról - olvasható Romanek Etelka polgármester közösségi oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.