Városlista
2019. július 20, szombat - Illés

Hírek

2019. Június 17. 08:02, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Esztergom és kocsmavilága – A város a Kocsmaturista szemével

Esztergom és kocsmavilága – A város a Kocsmaturista szemével

Esztergom valóban a legkedélyesebb magyarországi kisvárosok egyike – állítja az országot és a világot járó kocsma- és sörblogger, aki magát egyszerűen csak Kocsmaturistának hívja.

Vasárnap közzétett, legfrissebb bejegyzésében kifejtette: Esztergom természeti adottságaira és történelmiségére a pozitív és sűrű kocsmaélete csak ráadás. Erről mesél blogján hét kocsma felkeresése után.

Egyebek közt elmondta:

„Mindenfelé, még a kiesőbb területeken is sok kocsmát találtam, érzetre többet, mint hasonló méretű más magyar városokban…

A központi kocsmák itt is jellemzően mások: fiatalosabbak, modernebbek, megkomponáltabbak, összetettebbek. Kijjebb pedig inkább szimplábbak, kisebbek. A közönség is elvágólag más. Kint idősebbek és főleg férfiak, míg a belvárosban vegyes nemek, korosztályok, karakterek, sőt külföldiek. Esztergomban különösen sokszor hallottam azt a kritikát, hogy túl sok a fiatal a kocsmákban, de ezt elsőre személyesen nem tapasztaltam” – részletezte a közel 100 város több mint 1000 kocsmáját felkereső Kocsmaturista.

A teljes, érdekes írás ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 20. 09:40, szombat | Helyi

Fotópályázat indult a Duna-Gerecse térségben

Térségi fotópályázatot hirdetett a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület.

2019. Július 20. 05:00, szombat | Helyi

Idén is nagyot szól majd a Kalifa-tanya bulija

Idén is megrendezi a Tűzkerék zenekar hagyományos nyári fesztiválját a Kalifa-tanyán Búbánatvölgyben. Augusztus 10-én a Kalifa bulin többek is fellépnek.

2019. Július 20. 05:00, szombat | Helyi

Ütős utolsó nappal folytatódik a Sportalshow!

Újabb ütős koncertekkel várja a közönséget az 5. Sportalshow a sportcsarnok mellett szombaton is. Ezúttal is jót zúzhat a közönség!

2019. Július 19. 21:59, péntek | Helyi

Fennakadt egy uszály a Dunán - FOTÓK

"Bugac alatt fennakadt uszályka…" - írta olvasónk.