Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Szeptember 11. 10:10, kedd | Helyi
Forrás: lvp

Esztergom ismét a parlament előtt

Esztergom ismét a parlament előtt

Újra téma volt Esztergom gazdasági helyzete hétfőn az Országgyűlés plenáris ülésének interpellációi között. A városra kivetett inkasszó ügye miatt került ismét a parlament elé Esztergom.

Az Esztergomra kivetett inkasszó is szerepelt egyebek mellett a parlament hétfői plenáris ülésén, mely előtt a Ház még megszavazta, hogy idén december 10-ig üléseznek a képviselők, az október 22-ei hét kivételével.

Ezt követően került a középpontba Esztergom, köszönhetően annak, hogy Lukács Zoltán, MSZP-s országgyűlési képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy Esztergom a fizetésképtelenség határára került, köszönhetően annak, hogy szerinte a parlament kormánypárti többsége tavaly „egy külön Esztergom-törvényt” fogadott el, amellyel államosították a város intézményeit, ezek működtetésére pedig 1,2 milliárd forintot kellene a városnak a büdzsébe befizetnie. Ennek teljesítésére vetett ki inkasszót az államigazgatás, melynek felfüggesztését kérték az esztergomi képviselők. Lukács Zoltán ennek a teljesítésére kérdezett rá, ám a válaszadó Cséfalvay Zoltán államtitkár szerint erre nincs lehetőség. A fideszes politikus leszögezte, hogy a 2012-es költségvetési törvény írja elő a befizetési kötelezettséget a város számára, majd hozzátette, hogy a büdzsét elfogadó országgyűlésen kívül senkinek nincs kizárólagos joga ez alól mentesíteni Esztergomot.

Cséfalvay Zoltán azzal folytatta, a város 2010 óta folytatott gazdálkodása vezetett oda, hogy a város polgármesterének adósságrendezési eljárást kellett kezdeményeznie, melyet követően a közszolgáltatások folyamatos biztosításának érdekében volt szükség arra, hogy az állam átvállalja tizenkét intézmény működtetését és tulajdonjogát.
Az MSZP-s politikus nem fogadta el a választ, a Ház azonban 204 igennel és 87 nemmel megtette azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT