Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. Július 01. 06:00, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Esztergom lesz a hétvégén a hegyikerékpárosok fővárosa

Esztergom lesz a hétvégén a hegyikerékpárosok fővárosa

Esztergom a központja Közép-Európa egyik legrangosabb hegyikerékpáros versenyének, a Duna Maratonnak. A nemzetközi megmérettetésen június 5-én már tizenötödik alkalommal rajtol el, ám idén először Esztergomból.

A Budai várban kezdődött a Duna Maraton sorozat története, majd azt követően hosszú évekig Viseg¬rád adott otthont az egyre népszerűbb versenynek, melyen rendre 6-8 országból érkeznek versenyzők. Idén azonban új helyszínen, Esztergomban mérette¬tik meg magukat Közép-Európa mountain bike-osai. A versenyközpont a Prímás-szigeten a Rugby Club Hotel, innen rajtolnak el a versenyzők, akik több táv közül is választhatnak. Az új mini útvonal 16 kilomé¬tere során a bringások érintik a Vaskaput is, ahonnan igaz hegyikerékpáros szakasz következik, majd ezt követően térhetnek vissza a szigeti célba. Mellettük a mintegy 32 kilométeres rövid, a majd 70 kilométeres közép és a 92 kilométeres hosszútávon indulhatnak a résztvevők, akik megjárják Dobogókőt, Pilisszent¬keresztet, Pilisszántót és természeten a Duna partot is.

A tizenötödik Duna Maratonon a szervezők szerint mintegy 1400 biciklis vesz részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.