Városlista
2020. május 26, kedd - Fülöp

Hírek

2020. Március 25. 17:35, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - Fotó: facebook.com/hernadiadam2019/

Esztergom segít a koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerülteknek

Esztergom segít a koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerülteknek

A koronavírussal kapcsolatos védekezés és az általa előidézett, Esztergomot valamint a várost érintő gazdasági nehézségek enyhítésére hozott döntéseket a városvezetés szerdán.

Ezt Hernádi Ádám polgármester közösségi oldalán jelentette be. Kifejtette, nehéz helyzetbe hozta Esztergomot is a koronavírus-járvány, a védekezésen kívül azonban az önkormányzatnak feladata, hogy a nehéz időszakban segítse az esztergomiakat és a helyi vállalkozásokat.

Ellátják a rászorulókat és időseket

Az önkormányzat megszervezet a Híd Szociális, Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központtal közösen a rászorulók és idősek ellátását a veszélyhelyzetre. Ennek keretében ételt biztosítanak a rászorulóknak, de segítenek egyebek közt a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban is.

Kézfertőtlenítők az intézményekbe

Több száz liter folyékony kézfertőtlenítővel lát el az önkormányzat helyi intézményeket a szerdai döntés szerint. A Vaszary Kolos Kórház ráadásul már meg is kapta a 120 liter fertőtlenítőt, amit Hernádi Ádám polgármester Kanász Gábor kórházigazgatónak adott át.

A kórház mellett azonban kapnak még a háziorvosi rendelők, a mentőszolgálat, a plébániák, a helyi rendőrség és katasztrófavédelem, a posták, valamint a Bogáncs Kisállatotthon is.

Átmenetileg csökkenek a bérleti díjak

Az új rendelkezésekkel segíteni szeretnék a városban élőket és a vállalkozókat.

A piaci alapon kiadott önkormányzati bérlakások bérleti díjait ezért 50 százalék csökkentéssel visszaállítják a március elseje előtti árakra június 30-ig. A szociális bérlakások esetében is a március elseje előtti árakat kell fizetniük az átmeneti időszakban a bérlőknek.

A várostól üzlethelységet bérlő vállalkozóknak is igyekszik segíteni az önkormányzat. Azoknak, akik bezárni kényszerülnek, 50 százalékos, a többieknek 30 százalékos kedvezményt biztosít a város a bérleti díjakból június 30-ig.

Kérésre emellett kamatmentes fizetési haladékot is nyújt a város.

A rendelkezések 300 családnak és egy tucat vállalkozásnak segítenek - tette hozzá Hernádi Ádám polgármester.Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 26. 07:39, kedd | Helyi

Esztergom, Tát, Bajót és Annavölgy is többlettámogatásból fejleszthet

Több mint 707 millió forint összegben kapott többlettámogatást megyénk 30 fejlesztése.

2020. Május 26. 06:55, kedd | Helyi

Ismét bajba jutott kirándulót kellett menteni

Kirándulás közben megsérült egy turista vasárnap Visegrádon. Mentésében kértek a katasztrófavédelem segített.

2020. Május 26. 06:10, kedd | Helyi

Nevelt fiát és lányait is szexuálisan zaklatta, letartóztatásban marad

Meghosszabbította a héten a bíróság annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint több éven át rendszeresen kényszerítette a nevelt fiát, valamint két lányát szexuális cselekményre.

2020. Május 25. 18:00, hétfő | Helyi

Állást kínál a PEMÜ Műanyagipari Zrt.

A folyamatosan bővülő, solymári műanyagipari termékeket előállító PEMÜ Műanyagipari Zrt. keres munkatársat technológus munkakörbe!