Városlista
2020. február 26, szerda - Edina

Hírek

2019. November 07. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Esztergom tízezer fát és cserjét ültet a következő öt évben

Esztergom tízezer fát és cserjét ültet a következő öt évben

Tízezer új fát és cserjét ültet el a következő öt évben Esztergom önkormányzata a városban – hangzott el szerdán a Bánomi lakótelepen az Országfásítási Program megnyitóján, melyen kezdésként négy csemetét ültettek el.

Több mint 550 hektár új erdőt telepítenek országszerte az erdőgazdaságok jövő tavaszig a kormány és az Agrárminisztérium támogatásával, ehhez kétmillió facsemetét és csaknem 100 tonna makkot használnak fel – közölte az Agrárminisztérium az MTI-vel.

Az elmúlt tíz évben csak az állami erdőgazdaságok 450 millió facsemetét ültettek el, és 9500 tonna makkot vetettek az erdők fenntartása során. Ez a szám is jól érzékelteti, hogy milyen komoly és összehangolt munka folyik évek óta a tárcánál erdeink fenntartásáért. A megkezdett programok 3-5 év alatt 25 ezer hektáros erdőterület növekedést eredményezhetnek, és megközelítőleg 100 millió új fa ültetését jelentik.

A mintaprogramba 86 település csatlakozik be. Köztük Esztergom is, ahol elkezdődött az országos program szerdán. A város önkormányzata a országos program mellett tízezer fa és cserje ültetését tervezi a következő években.

Esztergomban négy különböző fafajta – szil-, juhar-, kőris- és hársfa – csemetéjét ültette el a megnyitón Völner Pál országgyűlési képviselő, Zambó Péter földügyekért felelős államtitkár, Hernádi Ádám polgármester, Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója, Erős Gábor alpolgármester és Alberti Péter önkormányzati képviselő.

Hernádi Ádám beszédében egyebek között azt mondta, hogy választási kampányában ígért tízezer fa ültetését ezzel a néggyel kezdi el.

Kapcsolódó cikk:

Nyereményből szépítették meg udvarukat a Babits iskolások

Címkék: ültetés, cserje, fa, fásítás

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 25. 15:37, kedd | Helyi

Béremelést kapnak a dolgozók a Suzukinál

Átlagosan 12 százalékos béremelést hajt végre a Magyar Suzuki Zrt., míg a fizikai dolgozói körében az átlagbér 13,4 százalékkal növekszik idén január elsejéig visszamenőlegesen.

2020. Február 25. 11:35, kedd | Helyi

Épül a turista és horgász látogatóközpont Búbánatvölgyben

Elkezdte egy 640 négyzetméteres, kétszintes turista és horgász látogatóközpont építését a Búbánatvölgyi Kerek-tó mellett az esztergomi Vasas Horgász Egyesület - közölte a szervezet elnöke az MTI-vel.

2020. Február 25. 10:46, kedd | Helyi

Hamis jogsival bukott le egy autós Esztergomban

Egy nagysápi férfi ukrán jogosítványt adott át az esztergomi járőröknek.

2020. Február 25. 05:02, kedd | Helyi

Újabb nagy sikereket értek el Fighting Kempo versenyzői

Február 22-én Zalaegerszegen szerepeltek több szervezet által rendezett Nemzetközi Kick-box versenyen az Esztergom-Kertvárosi Fighting Kempo Pokorni Team Se versenyzői.