Városlista
2019. november 22, péntek - Cecília

Hírek

2019. November 07. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Esztergom tízezer fát és cserjét ültet a következő öt évben

Esztergom tízezer fát és cserjét ültet a következő öt évben

Tízezer új fát és cserjét ültet el a következő öt évben Esztergom önkormányzata a városban – hangzott el szerdán a Bánomi lakótelepen az Országfásítási Program megnyitóján, melyen kezdésként négy csemetét ültettek el.

Több mint 550 hektár új erdőt telepítenek országszerte az erdőgazdaságok jövő tavaszig a kormány és az Agrárminisztérium támogatásával, ehhez kétmillió facsemetét és csaknem 100 tonna makkot használnak fel – közölte az Agrárminisztérium az MTI-vel.

Az elmúlt tíz évben csak az állami erdőgazdaságok 450 millió facsemetét ültettek el, és 9500 tonna makkot vetettek az erdők fenntartása során. Ez a szám is jól érzékelteti, hogy milyen komoly és összehangolt munka folyik évek óta a tárcánál erdeink fenntartásáért. A megkezdett programok 3-5 év alatt 25 ezer hektáros erdőterület növekedést eredményezhetnek, és megközelítőleg 100 millió új fa ültetését jelentik.

A mintaprogramba 86 település csatlakozik be. Köztük Esztergom is, ahol elkezdődött az országos program szerdán. A város önkormányzata a országos program mellett tízezer fa és cserje ültetését tervezi a következő években.

Esztergomban négy különböző fafajta – szil-, juhar-, kőris- és hársfa – csemetéjét ültette el a megnyitón Völner Pál országgyűlési képviselő, Zambó Péter földügyekért felelős államtitkár, Hernádi Ádám polgármester, Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója, Erős Gábor alpolgármester és Alberti Péter önkormányzati képviselő.

Hernádi Ádám beszédében egyebek között azt mondta, hogy választási kampányában ígért tízezer fa ültetését ezzel a néggyel kezdi el.

Kapcsolódó cikk:

Nyereményből szépítették meg udvarukat a Babits iskolások

Címkék: ültetés, cserje, fa, fásítás

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 21. 15:09, csütörtök | Helyi

Megalakult a kistérségi társulás új tanácsa

Megtartotta szerdán alakuló ülését az Esztergom és Nyergesújfalu Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatala nagytermében.

2019. November 21. 12:30, csütörtök | Helyi

Újabb állást hirdet a Neuzer-gyár

Az esztergomi telephelyű Neuzer Kerékpárgyár raktárkezelési és szervezési feladatok ellátásában professzionálisan jártas munkatársat keres raktárvezető munkakörbe.

2019. November 21. 10:23, csütörtök | Helyi

Több százan társasoztak Esztergomban – Látványos VIDEÓVAL!

Több mint 700-an társasjátékoztak az idén már 11. alkalommal megrendezett Dobó-kockák társasjáték-napon a Dobó Katalin Gimnáziumban november 16-án Esztergom és térségének legnagyobb őszi családos társasjátékos eseményén.

2019. November 21. 06:41, csütörtök | Helyi

Fényes sikerekkel zárták a versenyszezont a taekwon-dosok

Fényes érmeket szereztek az Esztergomban is működő Pile Taekwon-do szakosztály tanítványai a Makón rendezett Diákolimpián a hétvégén.