Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Február 20. 12:04, csütörtök | Helyi

Esztergom utcáit újra a teljes sötét fenyegeti

Esztergom utcáit újra a teljes sötét fenyegeti

Legutóbb a város és a szolgáltató között kirobbant vita vezetett oda, hogy miután a város nem fizetett a közvilágításért a szolgáltató kikapcsolta a lámpákat. Ennek az esztergomi polgárok voltak a legnagyobb vesztesei!

Majd Tétényi Éva polgármester 2013. szeptember 12-én testületi felhatalmazást kért és kapott a helyzet megoldására. A határozat így szól: „Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza Polgármester Asszonyt, hogy tegyen meg minden jogszerű lépést – a Pénzügyi Ellenőrző és Tulajdonosi Bizottság egyidejű tájékoztatása mellett – a közvilágítás helyreállítása és az Esztergomban élő polgárok érdekében.”

Ezt követően Tétényi Éva jogszerűtlen magánakciót kezdett és törvényes közbeszerzési eljárás nélkül megbízott egy vállalkozót, hogy új égőket szereljenek a lámpatestekbe. Azokba a lámpatestekbe, amelyek a közvilágítási szolgáltató jogos birtokában vannak, miután azok üzemeltetésére és használatára érvényes és szabályos koncessziós szerződéssel rendelkezik.

Tétényi Éva polgármester nem csak, hogy nem szüntette be ezt a törvénytelen eljárást és magatartást, de a tavaly decemberben a lámpatestekre kiadott birtokvédelmet sem vette figyelembe, tehát nem riadt vissza a birtokháborítástól sem.

Gyakorlatilag a polgármester akadályozza meg a jogszerűtlen lépéseivel a világítás helyreállítását!

A Fidesz Esztergomi Szervezete számára egyértelmű, hogy a kialakult helyzet nem ok a törvénytelenségre! Meggyőződésünk szerint a világítás törvényes eszközökkel is visszaállítható.

Tétényi Éva tudja jól, hogy ezzel a magatartásával több százmillió többletköltséget és kárt fog okozni a városnak, amit majd ugyanúgy a városlakók fognak megfizetni, mint ahogy a sötétséget is ők szenvedik.

Úgy véljük, hogy Tétényi Éva polgármester visszaélt az általa kért és kapott felhatalmazással!

Úgy véljük, hogy Tétényi Éva megkárosította az esztergomiakat és éppen ideje, hogy a felesleges és öncélú költségek és huzavona után, végre törvényes módon egyezzen meg a szolgáltatóval és tegye lehetővé, hogy a szolgáltató visszaállítsa a közvilágítást!

Esztergom, 2014.február 20.
Fidesz Esztergomi Szervezete

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.