Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Június 03. 16:26, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Esztergom vármegye települései közösen állítanak emléket Trianonnak

Esztergom vármegye települései közösen állítanak emléket Trianonnak

A Nemzeti Összetartozás Napján, június 4-én 16 óra 15 perctől az esztergomi országzászlónál és a kopjafánál tartanak közös megemlékezést a kettészakított vármegye települései az Esztergomi Polgári Körök szervezésében.

A Duna két partján fekvő 57 településről érkező küldöttek egy-egy marék földet hoznak magukkal, ezt a kőből készült, „Esztergom vármegye anyaföldje” feliratot viselő emlékdobozba gyűjtik, majd elhelyezik a kopjafánál.

Ugyanezen a napon 14 órától Párkányban az Esterházy János emlékműnél tart rendezvényt a MKP párkányi szervezete, a Limes-Anavum Honismereti Társaság, a Csemadok párkányi szervezete, valamint a Memoriae Patrum. A szervezők egy, a Madarasi-Hargitáról származó fenyőfát ültetnek el, majd beszédet mond Farkas Iván megyei képviselő, az MKP országos alelnöke.

A megemlékezést szabadtéri ökumenikus istentisztelet zárja, majd a résztvevők a templomok zászlainak kíséretében Mária-Valéria hídon átgyalogolva csatlakoznak az esztergomi rendezvényhez, melyen beszédet mond idősebb Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT