Városlista
2021. november 28, vasárnap - Stefánia

Hírek

2020. Április 21. 15:20, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Esztergomba került Demjén Ferenc relikviája

Esztergomba került Demjén Ferenc relikviája

Esztergomi férfi licitálta a legtöbbet Demjén Ferenc sálára a TV2 Neked énekelek című nagyszabású jótékonysági műsorában.

Nagyszabású élő jótékonysági műsort rendezett a TV2 vasárnap. Művészek és sportolók együtt hívták fel a figyelmet az összefogás fontosságára.

Több mint 50 előadó fogott össze a TV2 jótékonysági gálaműsorán, melyen rengeteg adomány gyűlt össze. Végösszeg még nincs, de telefonon keresztül már összegyűlt 25 millió forint – közölte a TV2.

Esztergomba került a Demjén-relikvia

A Bors cikkéből pedig kiderült az is, hogy Demjén Ferenc is felajánlott egy relikviáját. Az élő adás során pedig a nézők licitálhattak.

Demjén Ferenc azt a sálát ajánlotta fel, amit a V'Moto-Rock búcsúkoncertjén viselt.

A relikvia végül 280 ezer forintért kelt el, és mint a művész elmondta, nagyon örült, hogy segíthetett, és a járvány elmúltával nagyon szívesen kezet rázna a nyertes licitálóval.

A lap megtudta, hogy egy 45 éves esztergomi lakosról van szó, aki 66 éves édesanyjának vette meg a sálat.

„Anyukám lelkes Demjén-rajongó, az arénás koncertjén is ott volt. Szerettem volna örömet szerezni neki, és emellett jót cselekedni, adományozni. Örülök, hogy én voltam a szerencsés licitáló. Annál is inkább, mert a 280 ezer forintnál nem tudtam volna többet adni érte. Édesanyám pedig már a sál méltó helyét keresi a lakásában, egy polcon vagy egy vitrinben – mondta Horvát Miklós, aki azt reméli, hogy egyszer lesz alkalma személyesen is találkozni a legendás énekessel.

„Egy életre szóló megtiszteltetés lenne, ha kezet foghatnék a művész úrral. Nem is gondoltam volna, hogy ez talán megadatik, csak a jótett vezérelt” – tette hozzá.

Címlapfotó: A V’Moto-Rock búcsúkoncertjén viselte a nevezetes sálat Demjén Ferenc © Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 27. 07:05, szombat | Helyi

A Lengyel Függetlenség Napja alkalmából Gnieznoba látogatott városunk küldöttsége

A november 11-i függetlenségi ünnepre Gniezno városa és Tomasz Budasz polgármester meghívására négyfős esztergomi delegáció utazott lengyel testvérvárosunkba.

2021. November 26. 15:34, péntek | Helyi

Felújították az esztergomi Szent Vince Szociális Otthont

Csaknem 300 millió forintos Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból újulhatott meg a Szent Vincéről elnevezett, a Szatmári Irgalmas Nővérek által működő szociális otthon, ahol 73 idős embert gondoznak.

2021. November 26. 07:31, péntek | Helyi

Betegség miatt ismét elmarad Hobo előadói estje

A Féja Géza Közösségi Ház sajnálattal tájékoztat minden érdeklődőt, hogy a november 11-re, majd december 8-ra meghirdetett Hobo előadói est betegség miatt február 24-én kerül megrendezésre.

2021. November 25. 17:39, csütörtök | Helyi

Új esztergomi modellel debütál a Suzuki

A cégcsoport 2022-ben tovább növeli magyar gyártású hibrid kínálatát. Online bemutató keretein belül debütált világszerte az új S-CROSS november 25-én.