Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Május 05. 08:20, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: mti

Esztergomban és környékén árulta a drogot a bűnbanda, folytatódik ügyük

Esztergomban és környékén árulta a drogot a bűnbanda, folytatódik ügyük

Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folyamatban lévő ügyben összesen hét gyanúsított letartóztatásának hosszabbítására tett indítványt az Esztergomi Járási Ügyészség.

Három férfi 2018-tól, azt követően, hogy saját kábítószer fogyasztásuk során ismeretségbe kerültek kábítószert értékesítő személyekkel, maguk is kábítószert kezdtek értékesíteni – közölte keddi közleményében az ügyészség.

Kitérve arra is, hogy a dílerek segítve, időnként közösen, időnként külön-külön vásároltak kábítószereket, majd értékesítettek tovább Esztergomban és környékén.

Az egyik férfi esztergomi lakóhelyén 2019. november 8-án növényi törmeléket, masszát, fehér port, tablettákat, és szennyezett dohányőrlőt foglalt le a nyomozó hatóság.

A gyanúsítottak egyike az építőipari munkákból származó alkalmi jövedelme mellett családi tulajdonban lévő ingatlan hitelének törlesztésére használta fel a kábítószer értékesítéséből származó bevételt. Ennek a férfinak a lábatlani lakóhelyén a nyomozó hatóság bruttó 45,3 gramm tömegű növényi törmeléket és bruttó 500 gramm tömegű port foglalt le.

A férfi élettársa a kábítószerek értékesítésében maga is részt vett, több alkalommal jelen volt a kábítószerek átadásánál, az élettársa telefonját kezelte, hívásait fogadta, a megrendeléseket számára közvetítette, valamint társának a kábítószer értékesítéséből adódó kintlévőségeit, másokkal szembeni anyagi követeléseit adminisztrálta.



Egy másik gyanúsítottól a nyomozó hatóság táskában bruttó 88,9 gramm tömegű, részben kiadagolt növényi törmeléket és a kábítószer adagolásához használatos digitális mérleget foglalt le.

Két férfi 2019 során úgy döntött, hogy a kábítószerek fogyasztása mellett azok értékesítését is végzik. Egyikük egy alkalommal mintegy 15-20 extasy tablettát is értékesített oly módon, hogy abba bevont egy másik elkövetőt is, és a hasznon megosztoztak.

A társaság hetedik tagja 2019 során 2 alkalommal, alkalmanként 50 gramm mennyiségben vásárolt speedet, majd azt alkalmanként 90 ezer forintért adta tovább. Ennek a férfinak a lakóhelyén a nyomozó hatóság összesen bruttó 22,49 gramm tömegű, nejlontasakokba kiadagolt növényi törmeléket, csomagolóanyagokat és kábítószer őrlőt foglalt le.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró a hét elkövető letartóztatását 2019 novemberében rendelte el.

Az ügyészség 2020. május 4-én indítványozta valamennyi gyanúsított letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítását, mert velük szemben továbbra is megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a bizonyítást veszélyeztetnék, valamint velük szemben a bűnismétlés veszélye is fennáll.

Az ügyészi indítványról az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája ülésen fog dönteni.

Korábbi cikkek:

Szakítás után fenyegető zaklatóvá vált a korábban is elítélt férfi

Vigyázat, unokázós csalók próbálkoznak Esztergomban és térségében!

Kétszer is segítettek egy napon a dorogi rendőrök

Több kocsiból is kilopták a katalizátort, elfogták őket

Mobilt lopott, majd elitta az árát

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT