Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Február 21. 05:11, kedd | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Esztergomban is gyűjtik az aláírásokat a Párkányba tervezett égető ellen

Esztergomban is gyűjtik az aláírásokat a Párkányba tervezett égető ellen

Már Esztergomban is aláírható petíció a Párkányba tervezett hulladékégető megépítése ellen. Aláírásgyűjtést szervez az Esztergomi Polgári Körök kedden a Széchenyi téren, szerdán a piacon. Az akció utána is folytatódik.

Múlt hét vége óta gyűjti a Magyar Közösség Pártja a tiltakozó aláírásokat a Párkányba tervezett hulladékfeldolgozó-üzem megépítése ellen. Most viszont már Esztergomban is alá lehet írni egy petíciót, az Esztergomi Polgári Körök ugyanis aláírásgyűjtést szervez kedden reggel 9 órától a Széchenyi téren, szerdán pedig 9 és 12 óra között a piacon lehet aláírni az íveket. A következő hetekben is folytatódik a gyűjtés, a pontos időpontokról értesítjük az olvasókat.

„A tervezett üzem tovább rontaná Esztergom és térsége amúgy is kedvezőtlen légszennyezettségi mutatóit, negatív hatással lenne Esztergom és a környező települések életminőségére. Aláírásunkkal szeretnénk megerősíteni Esztergom Város Önkormányzatának álláspontját, a tervezett üzem építésének elutasítását, Esztergom engedélyezési eljárásba történő bevonásra irányuló kérelmét” – olvasható a petíción.

Az esztergomi képviselő-testület emellett kedden 9 órától rendkívüli ülést tart a hulladékégetővel kapcsolatban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT