Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Április 19. 10:57, hétfő | Helyi
Forrás: ITM

Esztergomban két épületet újíthatnak fel munkásszállás céljára

Esztergomban két épületet újíthatnak fel munkásszállás céljára

Nyolc munkásszálló épül meg és négy, korábban másra használt épületet újíthatnak fel a „Munkásszállások kialakítása” program ötödik kiírásának keretében – jelentette be Bodó Sándor az ITM államtitkára.

A közel 4,7 milliárd forint összegű kormányzati támogatás segítségével 1645 új férőhely növelheti tovább a munkavállalók országon belüli mobilitását.

A kiírásra helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások és gazdasági társaságok nyújthattak be támogatási igényt legalább 80, de legfeljebb 200 férőhelyes munkásszállás építéséhez vagy felújításához. A pályázat újdonsága, hogy a komfortosabb szálláshelyek létesítése érdekében módosultak a minimális felszereltséggel és szolgáltatásokkal kapcsolatos elvárások.A kormány a program első négy, már lezárult körében 35 munkásszállás kialakításához nyújtott támogatást, ezzel 4540 férőhely létrehozását tette lehetővé országszerte 11,5 milliárd forint összegben.

Az ötödik kiírás keretében Borsod-Abaúj-Zemplén (Tiszaújváros), Hajdú-Bihar (Balmazújváros, Hajdúnánás, Hajdúböszörmény), Komárom-Esztergom (Bajót), Szabolcs-Szatmár-Bereg (Nyíregyháza, Nyírmihálydi) és Tolna (Tamási) megyében jöhetnek létre munkásszállások. Esztergomban két épületet újíthatnak fel a dolgozók elszállásolása céljából, Tatabányán pedig két új létesítmény épül.

Illusztráció: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.