Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Április 24. 20:22, szombat | Helyi
Forrás: Völner Pál / Facebook

Esztergomban teraszozott Völner Pál az újranyitás első napján

Esztergomban teraszozott Völner Pál az újranyitás első napján

Az újranyitás első napján térségünk országgyűlési képviselője Esztergomban járt, és ha már itt volt beült a Cakkumpakk Bisztróba, illetve annak teraszára.

DrVölner Pál találkozott a bisztró tulajdonosával is, akivel többek között az elmúlt egy év nehézségeiről, tapasztalatairól is elbeszélgettek.
Hemera Zsolt a bisztró tulajdonosa arról tájékoztatta Völner Pált, hogy nagyon megterhelő volt ez az időszak, így a többi vendéglátóssal egyetemben, ők is nagyon boldogok és örülnek a rég várt enyhítésnek, melynek következtében lehetővé vált, hogy ezentúl, igaz csak egyelőre, de szabadtéren fogadhassanak vendégeket.

Völner Pál a vendéglátóhelyek megnyitásával és az ország újraindításával kapcsolatban már korábban is megosztotta gondolatait. Nem csupán országgyűlési képviselőként, hanem az igazságügyi tárca miniszterhelyettesként aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy sokan diszkriminatívnak tartják a védettségi igazolvánnyal járó majdani előnyöket. A kormány szándéka szerint ugyanis a következő lépcsőben, a 4 milliós beoltottság esetén,sok szolgáltatást, amely eddig egyáltalán nem volt elérhető, csak védettségi igazolvánnyal lehet majd igénybe venni. Völner szerint továbbra sincs szó másról, csak arról, hogy az emberek életének és egészségének védelmét össze kell hangolni a gazdaság, a munkahelyek, a családok megélhetésének megóvásával.

Tegnap a közösségi oldalán megjelent bejegyzésében kiemelte, hogy ha nem lenne védettségi igazolvány, akkor a most, vagy a közeljövőben nyitó szolgáltatások az ország felnőtt lakosságának a felének sem lennének elérhetők. A miniszterhelyettes hangsúlyozta, hogy az óvatos és fokozott nyitás, akár a védettségi igazolvánnyal is, nemcsak a szolgáltatást igénybe vevők, hanem a szolgáltatást nyújtók érdekeit is szem előtt tartja, hiszen hosszú ideje veszélyben forog a megélhetésük, a családjuk egzisztenciája, a normális életük.

„Én jogot végeztem, nem orvosegyetemet. Az igazságügyi tárca miniszterhelyettesként azt tudom biztosan állítani, hogy a védettségi igazolvány használata, a szolgáltatások igénybevételének ahhoz való kötése nem ütközik semmiféle törvénybe. Ami az egészségügyi-járványügyi oldalt illeti: hallgassunk az orvosokra! Egyhangúan állítják, hogy csak a vakcinával vethetünk véget a járványnak, és minden oltóanyag, amelyet itthon használunk, biztonságos és hatékony. A legtöbb, amit most tehet az ember, az az, hogy betartja a védelmi szabályokat, regisztrál az oltásra, és amit az orvos kínál számára, azt be is adatja. És ugye már várni sem kell a háziorvos hívására, mindenki regisztrálhat maga is az oltásra. Győzzük le a koronavírust közös erővel!”– írta bejegyzésében Völner Pál.

Fotók: Völner Pál Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT