Városlista
2023. október 2, hétfő - Petra

Hírek

2019. November 28. 06:41, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Esztergomi a megye legjobb véradóhelye!

Esztergomi a megye legjobb véradóhelye!

Többszörös véradókat, véradásszervezőket köszöntöttek a véradók napján szerdán Budapesten. November 27. a véradók napja Magyarországon.

A Magyar Vöröskereszt javaslata alapján 1988-tól november 27. a véradók napja Magyarországon, először 1954-ben ezen a napon adományoztak kitüntetéseket a sokszoros véradóknak. Az évente megrendezett eseményen sokszoros véradók, több éve a véradásszervezésben tevékenykedők, véradóbarát munkahelyek és a véradómozgalom támogatói részesülnek elismerésben – idén hatvannégyen.

Elismerték az esztergomi Sportalsó Rock Klubot is, mely megyénk legjobb véradóhelye címet kapta.

„Megmondjuk őszintén, amikor szóltak, hogy menni kellene erre az eseményre, még akkor sem hittük el, hogy kapunk egy ilyet. Elképesztően jó érzés, hogy ez az elismerés. Az elmúlt években ráálltunk arra, hogy az évi három véradás meglegyen a klubban/fesztiválon. Ígérjük, jövőre is így lesz! Nagyon szépen köszönjük!

De ne szaladjunk ennyire előre! Arra kérünk mindenkit, aki velünk együtt örül ennek az elismerésnek, hogy a december 14-i, extra hosszúságú véradásra jöjjön el és adjon vért! Tudjátok: neked csak egy kis idő, de másnak lehet, hogy az élete! Adj vért, életet adsz” – fejtette ki a Sportalsó csapata közösségi oldalukon.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.

2023. Augusztus 31. 15:21, csütörtök | Helyi

Harmadszor indul útjára a természettudományos mesepályázat

Ha ősz, akkor Richter TETT: harmadik alkalommal is meghirdetik a „Richter TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek” elnevezésű mese- és történetíró pályázatot.